Εντατικοποίηση των μέτρων φύλαξης στα πάρκα και στα άλση ζήτησε ο Γ. Πατούλης μετά την απόπειρα εμπρησμού στο Πεδίον του Άρεως
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εντατικοποίηση των μέτρων φύλαξης στα πάρκα και στα άλση ζήτησε ο Γ. Πατούλης μετά την απόπειρα εμπρησμού στο Πεδίον του Άρεως

Την εντατικοποίηση των μέτρων φύλαξης στα πάρκα και άλση της Περιφέρειας Αττικής, τον περιορισμό των εισόδων διέλευσης, καθώς και την απαγόρευση εισόδου σε αυτά κατά τις βραδινές ώρες ζήτησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με αφορμή το χθεσινό (3/8) περιστατικό απόπειρας εμπρησμού με οκτώ μηχανισμούς.

Ο περιφερειάρχης τονίζει ότι είναι ανάγκη να επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα και ζητά να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Επιπλέον, με έγγραφό του σήμερα ζητεί από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μ. Καραμαλάκη, να συμβάλλει στην εντατικοποίηση των ελέγχων και μάλιστα σε 24ωρη βάση στο Πεδίον του Άρεως, προκειμένου να μην επαναληφθεί στο μέλλον αντίστοιχο φαινόμενο.

Να σημειωθεί ότι οι μηχανισμοί εντοπίστηκαν εντός του Πεδίου του Άρεως και σε μια περίπτωση η πυρκαγιά που ξέσπασε περιορίστηκε άμεσα καθώς υπήρχε εντός του άλσους υδροφόρο όχημα της Περιφέρειας Αττικής. Στην προσπάθεια κατάσβεσης επιχείρησε και η Πυροσβεστική.

Ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλης, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο προκειμένου να ενημερωθούν και να συντονίσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Ο κ. Πατούλης ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για επιπλέον ενίσχυση των προληπτικών μέτρων. Μάλιστα, για το θέμα αναμένεται να υπάρξει ειδική σύσκεψη με την παρουσία του περιφερειάρχη προκειμένου να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα για την καλύτερη φύλαξη των πάρκων. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξει συνεργασία και με τις ομάδες εθελοντών.

Σχετικά με το συμβάν ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Βρεθήκαμε χθες επιτόπου στο Πεδίο του Άρεως, όπου, ευτυχώς, απετράπη απόπειρα εμπρησμού. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην ξαναδοθεί η δυνατότητα σε κανέναν να μετατρέψει το Πεδίο Άρεως και κάθε πνεύμονα πρασίνου σε “ξέφραγο αμπέλι” και ανεξέλεγκτο χώρο εγκληματικών ενεργειών. Δείχνουμε μηδενική ανοχή. Η ανομία και η καταστροφή του περιβάλλοντος ανήκουν στο παρελθόν. Για μας όσοι επιχειρούν να καταστρέψουν το περιβάλλον είναι εγκληματίες και πρέπει να τιμωρούνται».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet