Εξοπλισμός συλλογής βιοαποβλήτων και κάδοι ειδικής ανακύκλωσης στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής από την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Εξοπλισμός συλλογής βιοαποβλήτων και κάδοι ειδικής ανακύκλωσης στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής από την Περιφέρεια Αττικής

Στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωση 2020, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισκέφθηκε την Τρίτη 23/6 τους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής προκειμένου να παραδώσει απορριμματοφόρα, εξοπλισμό για τη συλλογή βιοαποβλήτων, καθώς και κάδους εσωτερικού χώρου ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.

Το οδοιπορικό ξεκίνησε από τον Δήμο Σαρωνικού.

Ο περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Ν. Πέππα και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Β. Κόκκαλη, παρέδωσε στον δήμαρχο Π. Φιλίππου ένα απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων, 110 καφέ κάδους και 80 κάδους εσωτερικής ανακούκλωσης.

Στην παραλαβή του εξοπλισμού παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Ράπτη, οι αντιδήμαρχοι Χ. Γαλάνης, Β. Μπούτσης, Χ. Γκίνης,  Ευγ. Ζεκάκος και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο κ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του υλικού, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού και τον κ. Φιλίππου, ο οποίος, όπως τόνισε, διαθέτει σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία ετών.

Μετά το πέρας της παράδοσης του εξοπλισμού ο περιφερειάρχης δήλωσε:

«Η προσπάθεια συνεχίζεται σε όλη την Αττική. Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα να ενισχύουμε με εξοπλισμό ανακύκλωσης και περιοχές όπως ο Σαρωνικός, ο οποίος δέχεται επιπλέον φόρτο κατά τους θερινούς μήνες λόγω της παραλιακής ζώνης που διαθέτει.

»Ο δήμαρχος και τα στελέχη του Δήμου με την εμπειρία που διαθέτουν θα συμβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο σκοπό που έχουμε θέσει για μια πράσινη Αττική και μια καλύτερη διαχείριση των στερεών αποβλήτων».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σαρωνικού επεσήμανε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και οι συνεργάτες του βρίσκονται σήμερα εδώ στον Δήμο Σαρωνικού, για να συμβάλλουν στην προσπάθεια που κάνουμε για έναν εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων.

»Με την Περιφέρεια Αττικής έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία σε όλους τους τομείς.

»Για μας το πρώτο μέλημα που πραγματικά θα μειώσει τα απορρίμματα στην περιοχή μας είναι η διαχείριση των κλαδιών, καθώς έχουμε τεράστιες ποσότητες.

»Μέσα από τη σωστή διαχείριση μπορούμε να πετύχουμε μείωση των κλαδιών που θα συμβάλει στη συνολική μείωση στο 50% των απορριμμάτων που θα παράγουμε.

»Προς την κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εξοπλισμό που παίρνουμε από την Περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ».

Δήμος Λαυρεωτικής

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Αττικής μετέβη στο σταθμό μεταφόρτωσης στην Κερατέα, προκειμένου να παραδώσει εξοπλισμό βιοαποβλήτων στον δήμαρχο Δ. Λουκά.

Συγκεκριμένα, παρέδωσε ένα ειδικό απορριμματοφόρο, 110 κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και 80 εσωτερικούς κάδους ανακύκλωσης.

Στην παράδοση του υλικού παραβρέθηκαν  ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Αδάμης, οι αντιδήμαρχοι Θ. Μακροδημήτρης, Δ. Πάλη, Ε. Κανελλοπούλου, καθώς και οι επικεφαλής παρατάξεων Κ. Λεβαντής, Σ. Κρητικός και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Σχίζας.

Ο κ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του υλικού επισήμανε:

«Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που βρίσκομαι εδώ, στον όμορφο και ιστορικό Δήμο της Λαυρεωτικής, ο οποίος διαθέτει έναν άξιο δήμαρχο, τον Δημήτρη Λουκά, που ξέρω την ευαισθησία του στο κομμάτι της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, το οποίο το έχουμε συζητήσει κατ’ επανάληψη και προφανώς έχουμε πολλά να κάνουμε στο επίπεδο της διαχείρισής τους.

»Η σημερινή μέρα είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα που αφορά στη διαχείριση στερεών αποβλήτων της Αττικής.

»Ευελπιστούμε με την στενή συνεργασία των Δήμων η Περιφέρεια Αττικής να καταφέρει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κομμάτι της διαχείρισης των αποβλήτων όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Από την πλευρά του ο κ. Λουκάς τόνισε:

«Καλωσορίζω τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και θέλω εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου να τον ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία που έχουμε, για τη βοήθεια που δίνει στον τομέα της καθαριότητας και γενικά για το όραμα που έχουμε και τα σχέδια που κάνουμε για έναν Δήμο καθαρό.

»Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με τα κατάλληλα εργαλεία και τον αναγκαίο εξοπλισμό.

»Η συνδρομή της Περιφέρειας με το ειδικό όχημα, τους καφέ κάδους και τους κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης θα είναι καθοριστική.

»Μαζί με την Περιφέρεια, με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και όλα τα στελέχη δίνουμε τη μάχη μας. Είμαι βέβαιος ότι ενωμένοι και προσηλωμένοι στον σκοπό θα πετύχουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet