Επίσκεψη  περιφερειάρχη Αττικής στον Δήμο Μεγαρέων με αφορμή τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής στο ΚΕΠ Υγείας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Επίσκεψη περιφερειάρχη Αττικής στον Δήμο Μεγαρέων με αφορμή τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής στο ΚΕΠ Υγείας

Την ικανοποίησή του για τη δράση και τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται μέσω του ΚΕΠ Υγείας Μεγαρέων εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας), Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Δήμο Μεγαρέων, με αφορμή τον προληπτικό έλεγχο για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο οποίος πραγματοποιείται δωρεάν.

Η σχετική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και γίνεται σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ. Ο κ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο, Γ. Σταμούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λ. Κοσμόπουλο, την ακτινολόγο Μ. Παλιατσέα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνο της Δημόσιας Υγείας, ιατρό Κ. Καράμπελα, αντιδημάρχους και στελέχη του ΕΔΔΥΠΠΥ, επισήμανε ότι η δράση του ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων θα αποτελέσει «πιλότο» για την υλοποίηση του συνολικού προγράμματος για τη Πρόληψη και τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο της Υγείας των πολιτών.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε ικανοποίηση για τη βούληση κυβερνητικών στελεχών να αξιοποιηθούν πάνω από 150 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την πρόληψη και τη θωράκιση της υγείας των πολιτών.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης πρόσθεσε:

«Θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο Μεγαρέων, τον κ. Σταμούλη, για την προσπάθεια την οποία κάνει μαζί με τους συνεργάτες του προκειμένου να συμβάλλουν στη ενίσχυση της πρόληψης υγείας στους πολίτες, μέσω των ΚΕΠ υγείας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται και η σημερινή δράση που αφορά στον έλεγχο κοιλιακής αορτής. 

»Στην Περιφέρεια Αττικής, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει και με σταθερά βήματα, θέτουμε την πρόληψη σε πρώτη προτεραιότητα. Κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή έχουν τα ΚΕΠ υγείας. Έχουμε δημιουργήσει ένα μεγάλο καθολικό πρόγραμμα πρόληψης και προσυμπτωματικού Ελέγχου Υγείας για τους 66 Δήμους της Αττικής, για όλους τους πολίτες σε 11 θανάσιμα νοσήματα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαι ικανοποιημένος που δήμοι, όπως ο Δήμος Μεγαρέων, έχουν αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι για τους πολίτες η πρόληψη. Προχωράμε. Ευχαριστώ».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γ.  Σταμούλης, δήλωσε: «Ακόμη μία σημαντική δράση πρόληψης Ανευρύσματος της Κοιλιακής Αορτής πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας. Σκοπός, τόσο δικός μου, όσο και του ιατρού κ. Κωνσταντίνου Καράμπελα, που είναι υπεύθυνος για τη Δημόσια Υγεία του Δήμου μας, είναι η προαγωγή της υγείας και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα πρόληψης της υγείας τους. Ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, για τη στήριξη και την ιατρό ακτινολόγο Μαρία Παλιατσέα, η οποία εξέτασε δωρεάν τους δημότες μας. Η φροντίδα και η προάσπιση της υγείας των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητά μας».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λ. Κοσμόπουλος, ανέφερε ότι η παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, στα Μέγαρα στηρίζει τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται από το ΚΕΠ υγείας Μεγάρων για την πρόληψη και τη θωράκιση της υγείας των πολιτών. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος της Δημόσιας Υγείας, ιατρός, Κωνσταντίνος Καράμπελας, τόνισε ότι το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων πραγματοποιεί δράσεις προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους συμπολίτες μας, με γνώμονα πάντα το ρητό «Η Πρόληψη σώζει ζωές». Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την ιδέα δημιουργίας των ΚΕΠ Υγείας. 

Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν από όλους και στην ιατρό ακτινολόγο Μ. Παλιατσέα, καθώς η δράση πραγματοποιήθηκε χάρη στην προσφορά της. Η ίδια ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη τονίζοντας την καθοριστική συμβολή του για τη δημιουργία των κοινωνικών ιατρείων και τη διάθεση της ίδιας και των συναδέλφων της να βοηθήσουν σε κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνει και σχετίζεται με την πρόληψη και την υγεία των πολιτών.

Στη δράση παρόντες ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Πολυχρόνης Ιερόθεος, Φωτίου ΣταύροςΦυλαχτός Κωνσταντίνος, Δήμας Ιωάννης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, Καλλιπόζης Ιωάννης, ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών, Τσιούνης Σπύρος και τα στελέχη της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας, καθώς και πλήθος κόσμου.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet