Επί ποδός η Περιφέρεια για τη ρύπανση από τη φωτιά στη Μεταμόρφωση
Κοινωνία

Επί ποδός η Περιφέρεια για τη ρύπανση από τη φωτιά στη Μεταμόρφωση

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, παρακολουθεί στενά το πώς εξελίσσεται η κατάσταση με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου 15/8 στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση.

Ήδη από χθες το πρωί η Περιφέρεια προχώρησε στην έκδοση σχετικών οδηγιών για τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή, για την προστασία της υγείας τους.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης ζήτησε από το  Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να αποστείλει στις υπηρεσίες της διεύθυνσης του Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, στοιχεία σχετικά με το πώς διακυμαίνεται η ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Σύμφωνα με αυτά μέχρι και χθες αργά το απόγευμα:

  • Στο βόρειο, ανατολικό και κεντρικό τμήμα του Λεκανοπεδίου δεν καταγράφηκε κάποια επιβάρυνση στην ποιότητα της ατμόσφαιρας.
  • Στο δυτικό-νοτιοδυτικό τμήμα του Λεκανοπεδίου καταγράφηκαν ελαφρώς αυξημένα επίπεδα, μετά τις 9 το πρωί. Ενδεικτικά στις περιοχές Χαϊδαρίου και Κερατσινίου, η μέση συγκέντρωση για το διάστημα 9:00-17:00 ήταν κατά περίπου 40% αυξημένη σε σχέση με τον σταθμό του ΕΑΑ στο Θησείο.
  • Επιπλέον, σε θέση μέτρησης πλησίον της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Περιστερίου καταγράφηκαν αυξημένα επίπεδα ιδίως μετά τις 15:00 τα οποία πιθανώς επηρεάζονται και από σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ο περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικώς τα εξής: «Προτεραιότητά μας η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο το οποίο παρακολουθεί συνεχώς το φαινόμενο και θα έχουμε διαρκή ενημέρωση ως προς την εξέλιξη του. Συστήνουμε στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Περιφέρειας για την προστασία της υγείας τους, μέχρι την εξάλειψη του φαινομένου».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet