Εργασίες διαγραμμίσεων σε κεντρικές λεωφόρους του Λεκανοπεδίου από την Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εργασίες διαγραμμίσεων σε κεντρικές λεωφόρους του Λεκανοπεδίου από την Περιφέρεια Αττικής

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκτέλεση των εργασιών επαναδιαγράμμισης στις λεωφόρους Συγγρού, Μεσογείων και Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο του έργου «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση οδικού δικτύου Αττικής αρμοδιότητας ΔΚΕΣΟ», προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, που εκτελείται από τη διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εκτελέσθηκε βαφή των οριογραμμών με ακρυλικό υλικό κατά μήκος των οδικών αξόνων, αλλά και των διαβάσεων πεζών με ψυχροπλαστικό υλικό.

Ειδικότερα, η διοίκηση της Περιφέρειας επισημαίνει ότι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στα ακόλουθα σημεία :

  1. Στη Λεωφόρο Συγγρού από Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας (Θάλου) έως Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο ρεύμα προς Πειραιά και από Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έως λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας στο ρεύμα προς Αθήνα.
  2. Στη Λεωφόρο Μεσογείων από κόμβο Σταυρού έως Μιχαλακοπούλου και στα δύο ρεύματα.
  3. Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης από κόμβο με Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή (παραλιακή) έως σταθμό μετρό «Άγιος Δημήτριος» και στις δύο κατευθύνσεις.

Οι εργασίες, σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή ολοκληρώνονται μέχρι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και στη συνέχεια θα γίνει ανάλογη διαγράμμιση στις οδούς αρμοδιότητας της Περιφέρειας, στο κέντρο της Αθήνας δηλαδή στις οδούς Σταδίου, Πειραιώς, Αγ. Κωνσταντίνου και Γ’ Σεπτεμβρίου. Οι εργασίες θα συνεχισθούν με ταχύτατους ρυθμούς μέχρι την 18/8/21 όταν και παρέρχεται η συμβατική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, συμπληρώνει η Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε σχετικά:

«Για την Περιφέρεια Αττικής η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η προστασία της ζωής των πολιτών, αποτελούν ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας.

»Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τις απαραίτητες εργασίες διαγραμμίσεων σε βασικές οδικές αρτηρίες και θα συνεχίσουμε σε όλους τους δρόμους του Λεκανοπεδίου, που είναι στην αρμοδιότητά μας. Ζητούμενό μας είναι ένα ασφαλές, σύγχρονο και λειτουργικό οδικό δίκτυο, που δεν θα κρύβει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet