Ερώτηση του Γ. Κουμουτσάκου στη Βουλή για τον Βόρειο Ποδηλατικό Άξονα της Αττικής
Κοινωνία

Ερώτηση του Γ. Κουμουτσάκου στη Βουλή για τον Βόρειο Ποδηλατικό Άξονα της Αττικής

Ο βουλευτής Β1 του Βόρειου Τομέα Αθηνών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά, σχετικά με το Βόρειο Ποδηλατικό Άξονα της Αττικής.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος οι ποδηλατόδρομοι είναι απαραίτητη υποδομή ποιότητας ζωής στις σύγχρονες πόλεις και η ενίσχυση του δικτύου τους αποτελεί σταθερό αίτημα μεγάλης μερίδας των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε ένα μικρό τμήμα του μεγάλου ποδηλατικού άξονα «Φαληρικός Όρμος – Κηφισιά», το μεγαλύτερο τμήμα του, και συγκεκριμένα ο βόρειος κλάδος μήκους 16,5χλμ., δεν έχει μέχρι σήμερα κατασκευαστεί. Πρόκειται συγκεκριμένα για το τμήμα του έργου «Σταθμός ΗΣΑΠ Μοναστηράκι – Ομόνοια – Βικτώρια – Περισσός – Πευκάκια – Ν. Ιωνία – Ηράκλειο – Ειρήνη – Μαρούσι – ΚΑΤ – Κηφισιά», το μεγαλύτερο μέρους του οποίου διέρχεται και πρόκειται να εξυπηρετήσει τους πολίτες του Βόρειου Τομέα της Αττικής.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ο κ. Κουμουτσάκος ζητεί από τον υφυπουργό ενημέρωση για το αν υφίσταται κάποιο σχέδιο χρηματοδότησης και κατασκευής του έργου, αν έχουν επικαιροποιηθεί οι σχετικές μελέτες και σε ποιον βαθμό είναι ώριμο προς δημοπράτηση, καθώς και ποιος θα είναι ο φορέας εκτέλεσης του έργου και ποιο το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του.

Διαβάστε την ερώτηση του βουλευτή

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet