Ημερίδα για τη σημασία της ναυμαχίας της Σαλαμίνας για τον Δυτικό Κόσμο από την Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ημερίδα για τη σημασία της ναυμαχίας της Σαλαμίνας για τον Δυτικό Κόσμο από την Περιφέρεια Αττικής

Τους λόγους για τους οποίους η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε φέτος τη διεθνοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2022», σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας αναγνωρίζοντας τη σημασία και τον ισχυρό συμβολισμό της μεγάλης θυσίας των Σαλαμινομάχων, προσδιόρισε ο Γ. Πατούλης, ανοίγοντας τις εργασίες της διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Σαλαμίνας, με θέμα τη σημασία της ναυμαχίας της Σαλαμίνας για το Δυτικό Κόσμο.

Στην ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπ. Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2022» χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Μπόγρη – Θεοδωρακοπούλου, ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ελ. Σκιαδάς και ο καθηγητής Χειρουργικής, Πανεπιστήμιο Ζυρίχης, π. καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σ. Γερουλάνος.

Στην ημερίδα την οποία συντόνισε το μέλος Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής «Σαλαμίνια 2022» Α. Πολυδώρου, συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμις και μέλος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» Κ. Μαριδάκης

Η αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet