Η αγορά ακινήτων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών το 2021 – Πού «τσίμπησαν» οι τιμές και πού δημιουργούνται ευκαιρίες…
Επιχειρήσεις-Αγορά

Η αγορά ακινήτων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών το 2021 – Πού «τσίμπησαν» οι τιμές και πού δημιουργούνται ευκαιρίες…

Με… δύο ταχύτητες κινήθηκε η αγορά ακινήτων το τελευταίο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το δίκτυο της newdeal real estate group και δημοσιεύθηκε στο enikos.gr

Η έρευνα βασίστηκε σε προτεινόμενες τιμές ιδιοκτητών του πρώτου εννεαμήνου και του τελευταίου τριμήνου του περασμένου έτους και συμπεριλαμβάνει όλα τα είδη και χαρακτηριστικά οικιστικών ακινήτων καθώς και χρόνου κατασκευής.

Όπως διαπιστώθηκε από τα ευρήματά της, σε άλλες περιοχές καταγράφηκε μείωση των τιμών και σε άλλες αύξηση. Με θετικό πρόσημο παραμένουν οι «δημοφιλείς» περιοχές που ξεκίνησαν το «ράλι», αλλά και όσες είχαν μείνει πολύ πίσω. Μάλιστα, η διακύμανση είναι διαφορετική από περιοχή σε περιοχή ακόμη και από γειτονιά σε γειτονιά.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Ακαδημίας newdeal Real Estate και CEO της newdeal, Χρήστο Μπλέτα, «oι διακυμάνσεις τιμών είναι κάτι φυσιολογικό σε μια υγιή αγορά, διότι δείχνει ότι λειτουργεί η προσφορά και η ζήτηση. Η διόρθωση τιμών προσφέρει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους θεσμικούς επενδυτές γιατί σημαίνει ότι αποτρέπεται ο κίνδυνος της φούσκας».

Πώς διαμορφώνεται η εικόνα στους 12 Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών

Από τους σχετικούς πίνακες της έρευνας το «Ε» απομόνωσε τις μεταβολές των τιμών που αφορούν στους 12 Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών, προκειμένου να καταγράψει την εικόνα που διαμορφώνεται σήμερα στην αγορά ακινήτων της περιοχής.

Πηγή στοιχείων: newdeal real estate group/Επεξεργασία πίνακα: «Ε»

Όπως διαπιστώνεται στον σχετικό πίνακα, οι πέντε περιοχές με τις μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές των ακινήτων τους ήταν οι Ηπείρου (Αγία Παρασκευή) με πτώση 5,48%, Καναπίτσα (Μεταμόρφωση) με πτώση 4,98%, Άνω Χολαργός με πτώση 3,80%, Φανερωμένη (Χολαργός) με πτώση 3,22% και Αγιάννης (Αγία Παρασκευή) με πτώση 2,64%.

Στον αντίποδα, τις πέντε υψηλότερες αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων συναντάμε στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής (23,73%), τις Παλιές Κουκουβάουνες Μεταμόρφωσης (20,89%), την Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου Ν. Ερυθραίας (18,70%), το Άνω Πάτημα Χαλανδρίου (18,23%) και στην Εκάλη (14,19%).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet