Η Δύναμη Ζωής αποχαιρετά τη Μαρίνα Γαλανού
Κοινωνία

Η Δύναμη Ζωής αποχαιρετά τη Μαρίνα Γαλανού

Η Δύναμη Ζωής και η Ρένα Δούρου αποχαιρετούν τη Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρο του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, «η οποία τίμησε την παράταξή μας, ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με την πολύτιμη συνεργασία της σε θέματα υλοποίησης πολιτικών απαγόρευσης διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου», όπως αναφέρεται στη σχετική συλλυπητήρια ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Χάρη στις γνώσεις και την καθοδήγησή της, με την υποστήριξη του Συμπαραστάτη του Πολίτη, Βασίλη Σωτηρόπουλου, η Περιφέρεια Αττικής έγινε τότε ο πρώτος φορέας της Ελληνικής Πολιτείας που στη Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων Πολιτών, η οποία θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 2016, περιέλαβε και άρθρο απαγόρευσης των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου στις υπηρεσίες της. Με τη δική της συμβολή η Περιφέρεια Αττικής μετείχε σε εκδηλώσεις για την Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης, σε συμβολικές δράσεις για τα δικαιώματα των διεμφυλικών ατόμων, όπως ήταν ανάρτηση μπάνερ στο κτήριο της Περιφέρειας κ.ά. 

»Η Δύναμη Ζωής, με βαθιά οδύνη, αποχαιρετά τη Μαρίνα Γαλανού, μια ανιδιοτελή, σπουδαία ακτιβίστρια, μια ακούραστη αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου για όλους, όλες, όλ@. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα της στην Αττική, στην Ελλάδα, στα διεθνή fora, στο πλευρό των θυμάτων του τρανσφοβικού μίσους, τον αγώνα για την καταπολέμηση των διακρίσεων προκαταλήψεων που πηγάζουν από την ομοφοβία, τη λεσβιοφοβία, την αμφιφοβία. την τρανσφοβία. Τον αγώνα για ισότητα και σεβασμό, για αποδοχή της ετερότητας, για εμπέδωση του δικαιώματος στη διαφορετικότητα. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σε μια ξεχωριστή προσωπικότητα που το παράδειγμά της, η παρακαταθήκη του τεράστιου έργου της, είναι πλέον η πολύτιμη κληρονομιά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet