Η θωράκιση των σχολικών κτηρίων στο επίκεντρο της συζήτησης Περιφέρειας Αττικής και Κτ.Υπ. Α.Ε.
Κοινωνία

Η θωράκιση των σχολικών κτηρίων στο επίκεντρο της συζήτησης Περιφέρειας Αττικής και Κτ.Υπ. Α.Ε.

Η ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας ωρίμανσης μελετών με στόχο τη δρομολόγηση υποδομών με αναπτυξιακό πρόσημο, αλλά και καταγραφής των προβλημάτων και ελλείψεων που υπάρχουν στα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, με τον πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών (Κτ.Υπ. Α.Ε.), Τ. Κατσίπο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Θ. Γιάνναρη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχαν επίσης ο γενικός διευθυντής της Κτ.Υπ. Α.Ε., Θ. Κυριαζόπουλος και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με την πορεία έργων που είναι ενταγμένα στο ΠΕΠ Αττικής, με τον περιφερειάρχη να επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης ωρίμανσης μελετών από την Κτ.Υπ. με στόχο να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς η διαδικασία δρομολόγησης αναπτυξιακών έργων. Όπως σημειώθηκε, σήμερα χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής 22 πράξεις συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ για την κατασκευή/επέκταση σχολικών μονάδων.

Παράλληλα συζητήθηκε η υπό έκδοση πρόσκληση της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας για τη ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, αρμοδιότητας της Κτ.Υπ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον περιφερειάρχη σε ζητήματα που σχετίζονται με τη στατική επάρκεια των υφιστάμενων σχολικών κτηρίων, με δεδομένο ότι ένα μέρος του κτηριακού αποθέματος της Αττικής είναι γηρασμένο και χρήζει ειδικής μέριμνας. Ο κ. Πατούλης κάλεσε τη διοίκηση της Κτ.Υπ. να προχωρήσει σε προτεραιοποίηση των έργων που προγραμματίζει, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από τα μέλη της διοίκησης να προχωρήσουν άμεσα στην εκπόνηση μελέτης, όπου θα καταγράφονται και χαρτογραφούνται οι ανάγκες και οι ελλείψεις στα σχολεία της Αττικής, με στόχο να υπάρχει μία εμπεριστατωμένη εικόνα και να διερευνηθούν βιώσιμες λύσεις.

«Πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας έναν οδικό χάρτη προκειμένου να γνωρίζουμε πώς θα συμβάλλουμε ως Περιφέρεια αφενός στην αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων και αφετέρου στη διασφάλιση ότι τα παιδιά μας πηγαίνουν σε ασφαλή και σύγχρονα σχολεία. Η αποτελεσματική θωράκιση των σχολικών κτηρίων της Αττικής, προκειμένου να είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά μας, είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Αττικής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet