Η Περιφέρεια Αττικής κοντά στο ΔΙΚΕΠΑΖ
Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής κοντά στο ΔΙΚΕΠΑΖ

Λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της ως εντεταλμένης συμβούλου για θέματα Υγείας Ζώων στην Περιφέρεια Αττικής, η Ελευθερία Μωραϊτάκη – Πικρού επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) στο Σχιστό και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Αττικής αποδίδει θεσμικό ρόλο και συγκεκριμένα καθήκοντα για την υγεία των ζώων σε εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο, κάτι που προφανώς αποτυπώνει το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά για την ευζωία, τη φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

Ο κ. Γουρδομιχάλης ενημέρωσε αναλυτικά την εντεταλμένη σύμβουλο της Περιφέρειας για τις δράσεις, τους μελλοντικούς στόχους και τα προβλήματα του ΔΙΚΕΠΑΖ, ενώ την ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, όπου η κα Μωραϊτάκη – Πικρού είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους κτηνιάτρους, νοσηλευτές και τους άλλους εργαζόμενους.

Η εντεταλμένη σύμβουλος δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις εγκαταστάσεις, τα πρωτόκολλα λειτουργίας και τον επαγγελματισμό του προσωπικού, υποσχόμενη ότι η Περιφέρεια Αττικής θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχυθούν οι πολύτιμες δράσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

«Για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι για πρώτη φορά από τη ίδρυση της η Περιφέρεια Αττικής, με απόφαση του περιφερειάρχη κ. Νίκου Χαρδαλιά, αναθέτει καθήκοντα για την ευζωία των ζώων, σε εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλό της. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η πρώτη επίσκεψη της κας Μωραϊτάκη – Πικρού, αποτελεί την αρχή μίας ακόμα καλύτερης συνεργασίας μας προς όφελος των ζώων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet