Η Περιφέρεια Αττικής περνά στην ψηφιακή εποχή
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής περνά στην ψηφιακή εποχή

Η δρομολόγηση συνεργασίας και ο συντονισμός ενεργειών προκειμένου να διευρυνθεί η εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε κρίσιμες υπηρεσίες της Περιφέρειας, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυρικάκο Πιερρακάκη.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο υφ. Απλούστευσης Διαδικασιών του υπουργείου, Γ. Γεωργαντάς, ο υφ. Ψηφιακής Στρατηγικής, Γ. Ζαριφόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μ. Κουρή, ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας, Η. Δόλγυρας, ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα Μεταφορών, Ε. Ματσούκης, ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, Κ. Λογοθέτης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης, με αφορμή και την επικείμενη παρουσίαση της ψηφιακής στρατηγικής της Περιφέρειας, η οποία θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, επισήμανε ότι προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι ο εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία, όπως και οι παθογένειες που ταλαιπωρούν τους πολίτες διαχρονικά. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον αναπτυξιακό σχεδιασμό μέσω της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με στόχο την άμεση βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη διαφάνεια, τη βελτίωση του χρόνου διεκπεραίωσης.

«Έχουμε ήδη στην ψηφιακή μας πλατφόρμα, στον οδηγό του πολίτη της Περιφέρειας Αττικής, 120 ψηφιακές υπηρεσίες και στις 14 Φεβρουαρίου ενεργοποιούμε ακόμη 45, ενώ στους στόχους μας είναι να εντάξουμε άμεσα 500 ακόμη ψηφιακές υπηρεσίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο περιφερειάρχης, επικαλούμενος την άμεση αναγκαιότητα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Αττικής και την ανάγκη αποσυμφόρησης των υπηρεσιών που υποδέχονται μεγάλο όγκο πολιτών καθημερινά, χαρακτήρισε τη συνεργασία με το υπουργείο πολύ χρήσιμη και ουσιαστική.

Από την πλευρά του, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε τη βούλησή του να διευρύνει τη συνεργασία του με την Περιφέρεια Αττικής και επισήμανε πως θα δρομολογηθούν από κοινού δράσεις προς όφελος των πολιτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινής επιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας και του υπουργείου, με στόχο την επεξεργασία προτάσεων και τον συντονισμό δράσεων που θα έχουν ως αντικείμενο την απλοποίηση των διαδικασιών εξυπηρέτησης του πολίτη, αλλά και τη διαλειτουργικότητα των συστημάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet