Θα χιονίσει και στην Αττική – Τι θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας
Κοινωνία

Θα χιονίσει και στην Αττική – Τι θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας

Μετά από μία εβδομάδα έντονης διχογνωμίας και… πόλωσης ανάμεσα στους Ελληνες μετεωρολόγους για τα χιόνια στην Αττική, η πρόγνωση φαίνεται πως έχει σχεδόν «κλειδώσει». Το σίγουρο είναι πως χρειάζεται προσοχή, καλή προετοιμασία από την πλευρά των Αρχών και ψυχραιμία, ώστε να μην συμβούν τα περσινά δεινά στην πρωτεύουσα.

Σήμερα, με βάση τα νέα δεδομένα από τα καιρικά μοντέλα, ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανέφερε ότι πλέον είναι σίγουρο πως ένας χιονιάς βρίσκεται προ των πυλών και θα «χτυπήσει» από το βράδυ του Σαββάτου, επηρεάζοντας τις περιοχές που βρίσκονται από τη Μαγνησία και κάτω. Στο στόχαστρο του κύματος κακοκαιρίας θα βρεθεί και η πρωτεύουσα, με το κέντρο της Αθήνας να μην μένει ανεπηρέαστο.

Ας δούμε αναλυτικά πού θα χιονίσει Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, πριν έρθει νέο κύμα κακοκαιρίας και χιονιά από την άλλη Πέμπτη, επηρεάζοντας ακόμα περισσότερες περιοχές.

Πού θα χιονίσει το Σάββατο

Η πρώτη επιδείνωση του καιρού έρχεται το Σάββατο, με τις χιονοπτώσεις να ξεκινούν στα βόρεια και στη συνέχεια να επεκτείνονται προς τα νότια σε ένα ενδεικτικό υψόμετρο των 500 μέτρων.

Προσοχή την Κυριακή

Η Κυριακή όπως φαίνεται είναι και η πιο κρίσιμη ημέρα, όπου αναμένεται το σημαντικότερο κύμα επιδείνωσης του καιρού.

Ο χιονιάς εξαπλώνεται προς τα ανατολικά και τα βόρεια, με την αέρια μάζα να περνά από το Αιγαίο και το Aegean Effect να δίνει χιονοπτώσεις σε παραθαλάσσια μέρη και στα νησιά.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επεσήμανε τις περιοχές, όπου αναμένεται να χιονίσει καλά.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι από τη Μαγνησία και έπειτα αναμένονται χιονοπτώσεις. Θα επηρεαστούν οι Σποράδες, η Νοτιοανατολική Θεσσαλία, η Αττικοβοιωτία, η Εύβοια, η βορειοανατολική Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Πού θα χιονίσει τη Δευτέρα

Τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν και τη Δευτέρα, στις περιοχές που βλέπουν μέσα στο Αιγαίο, δηλαδή στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο κεντρικό δυτικό Αιγαίο και στην Κρήτη.

Τι θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας

Πολύς ντόρος έγινε για τα χιόνια στην Αθήνα, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να επιμένει ότι ο χιονιάς θα «επισκεφτεί» την πρωτεύουσα, εφιστώντας μάλιστα την προσοχή των πολιτών και των Αρχών, λέγοντας πως τα φαινόμενα μπορεί να μοιάζουν σε έναν βαθμό με τα περσινά και τα προπέρσινα!

Μάλιστα, σήμερα ανέφερε πως ίσως χρειαστούν αλυσίδες ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: ieidisis.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet