Καθαρίστηκαν 1.000 ιστοί ηλεκτροφωτισμού σε κεντρικές οδούς της Αττικής – Το έργο συνεχίζεται
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Καθαρίστηκαν 1.000 ιστοί ηλεκτροφωτισμού σε κεντρικές οδούς της Αττικής – Το έργο συνεχίζεται

Τις εργασίες καθαρισμού και ανακαίνισης βαφής των ιστών που πραγματοποίησαν το Σάββατο 2 Μαΐου τα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής επί της Λεωφόρου Κηφισιάς, στο ύψος του Δήμου Αμαρουσίου, επέβλεψε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Στην επίβλεψη των έργων παραβρέθηκε και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, αρμόδια για τα τεχνικά έργα, Ε. Κοσμίδη.

Τα έργα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος ανακαίνισης και αποκατάστασης φθορών σε 10.000 ιστούς ηλεκτροφωτισμού, που ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου και υλοποιείται σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με στόχο αφ’ ενός την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας της Αττικής και αφ’ ετέρου την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες, εξωραΐζουμε το πρόσωπο της Αττικής προς όφελος του περιβάλλοντος, της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και του τουρισμού, που ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε χρήζει ιδιαίτερης μέριμνας. Υλοποιούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τη βούληση να αναβαθμίσουμε τις συγκεκριμένες υποδομές, για τις οποίες δεν υπήρξε η παραμικρή μέριμνα εδώ και 30 χρόνια.

»Η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της στους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της και με σειρά άλλων δράσεων που θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον».

1.000 ιστοί καθαρίστηκαν μέχρι σήμερα σε όλη την Αττική σε σύνολο 10.000

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε περίπου 1.000 ιστούς στον οδικό άξονα Περιφερειακή Κατεχάκη (Κατεχάκη – Λ. Π. Κανελλόπουλου – Λ. Αλίμου – Κατεχάκη – Λ. Αγ. Ι. Καρέα – Ελλήνων Αξιωματικών – Ελ. Βενιζέλου – Πρωτόπαππα – Ηρώων Πολυτεχνείου – Αργυρουπόλεως – Αλεξιουπόλεως), συνολικού μήκους 13 χλμ. Παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες σε σύνολο 160 ιστών στους οδικούς άξονες: Λ. Μεσογείων: στο τμήμα από Φειδιππίδου έως Μετρό Χολαργού και στη Λ. Κηφισιάς, σε σύνολο 180 ιστών, στο τμήμα από Λ. Αλεξάνδρας έως το νοσοκομείο «Υγεία».

Ειδικότερα, πραγματοποιείται καθαρισμός των ιστών ηλεκτροφωτισμού από αφίσες, σχοινιά, αυτοκόλλητα, η επιμελής επεξεργασία της επιφάνειάς τους με απόξεση της παλαιάς βαφής, η προετοιμασία της επιφάνειας με την εφαρμογή κατάλληλου αντισκωριακού υποστρώματος και η ανακαίνιση της βαφής του ιστού με εφαρμογή χρώματος εποξειδικής βάσεως. Επί πλέον, γίνεται έλεγχος στη στατικότητα των ιστών και συμπλήρωση των θυρίδων, για τη διασφάλιση αποφυγής πιθανών ατυχημάτων.

Επί πλέον, εγκρίθηκε η τροποποίηση της υπόψη σύμβασης, ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτή και η επεξεργασία των ιστών με ειδικό αντιβανδαλιστικό υλικό, με το οποίο θα προστατεύεται η επιφάνεια των ιστών, καθιστώντας τον καθαρισμό τους εύκολο σε περιπτώσεις επικόλλησης αφισών, αυτοκόλλητων, επιγραφών graffiti κ.λπ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet