Καθαρισμοί – εξωραϊσμοί υπόγειων διαβάσεων και στηθαίων ασφαλείας ξεκινούν στην Αττική με πρωτοβουλία της Περιφέρειας
huffingtonpost.gr
Κοινωνία

Καθαρισμοί – εξωραϊσμοί υπόγειων διαβάσεων και στηθαίων ασφαλείας ξεκινούν στην Αττική με πρωτοβουλία της Περιφέρειας

Σε έργα καθαρισμού και εξωραϊσμού όλων των υπόγειων διαβάσεων, των στηθαίων ασφαλείας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, αλλά και πινακίδων σε όλη την Αττική, θα προχωρήσουν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Αττικής, για πρώτη φορά, όπως αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της, με ένα έργο προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, θα προβεί σε καθολικό καθαρισμό και στη συνέχεια σε επίστρωση, με ειδικό  αντιβανδαλιστικό υγρό, του συνόλου των υπόγειων διαβάσεων πεζών και οχημάτων διοικητικής της αρμοδιότητας. Πρόκειται για 43 διαβάσεις πεζών και 17 οχημάτων.

Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε πριν από λίγες μέρες από την Οικονομική Επιτροπή και το έργο αναμένεται να συμβασιοποιηθεί μέχρι τα τέλη του έτους, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές εργασίες.

Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, σύμφωνα με την Περιφέρεια, θα εξωραϊστεί η σημερινή εικόνα των διαβάσεων, οι οποίες είναι καθολικά λερωμένες με γκράφιτι, μουντζούρες και αυτοκόλλητα και θα διασφαλιστεί για χρονικό διάστημα 15 ετών ότι δεν θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση.

Παράλληλα, με το συγκεκριμένο έργο θα καθαριστεί και το μεγαλύτερο μέρος των στηθαίων ασφαλείας που βρίσκονται στις κεντρικές νησίδες των κυριοτέρων οδικών αξόνων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία επίσης φέρουν σημάδια από γκράφιτι και αυτοκόλλητα.

Τέλος, θα καθαριστούν και περίπου 2.500 πινακίδες, κυρίως αυτές που αφορούν τη σήμανση του «Stop», προκειμένου να είναι ευκρινείς και ασφαλείς για τους διερχόμενους οδηγούς.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισημαίνει τα εξής:

«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες, εξωραΐζουμε το πρόσωπο της Αττικής προς όφελος του περιβάλλοντος, της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και του τουρισμού, που ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, χρήζει ιδιαίτερης μέριμνας. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίζεται η υποβάθμιση της εικόνας της Αττικής μας, να επιβαρύνεται η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, αλλά και να απειλείται η ασφάλεια των οδηγών και πεζών. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το πρόσωπο της Αττικής και αυτό θα το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet