Και πάλι εκτός λειτουργίας το πληροφοριακό σύστημα καταχωρήσεων αδειών οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Και πάλι εκτός λειτουργίας το πληροφοριακό σύστημα καταχωρήσεων αδειών οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας

Η γενική διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει τους συναλλασσόμενους με τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, ότι δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτησή τους για αιτήματα που αφορούν άδειες οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας, δεδομένου ότι από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 δεν λειτουργεί το online πληροφοριακό σύστημα καταχωρήσεων αδειών οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας (G-link) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, λόγω σοβαρής βλάβης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, που είναι στην αρμοδιότητά του η λειτουργία του συστήματος, για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πατούλης, με επανειλημμένες παρεμβάσεις του, έχει επισημάνει την επιτακτική ανάγκη να εκσυγχρονιστεί άμεσα το απαρχαιωμένο και δυσλειτουργικό μηχανογραφικό σύστημα, ενώ με αφορμή ανάλογη βλάβη που είχε σημειωθεί τον περασμένο Αύγουστο είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον υπ. Μεταφορών και Υποδομών, Κ. Καραμανλή.

Στην επιστολή υπογράμμιζε ότι η αύξηση των περιστατικών βλαβών στο σύστημα το τελευταίο διάστημα αναδεικνύει, για άλλη μία φορά, την επιτακτική ανάγκη να εκσυγχρονιστεί άμεσα το απαρχαιωμένο αυτό μηχανογραφικό σύστημα και επεσήμαινε πως στόχος είναι να διασφαλιστεί η ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ταυτόχρονα ένα αδιάβλητο και αποτελεσματικό τρόπο εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας. 

Σχετικά με το ζήτημα ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων πολιτών, αλλά δυστυχώς δεν είναι στην αρμοδιότητά μας η επίλυση του προβλήματος που προέκυψε, για άλλη μία φορά. Από την πρώτη στιγμή βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, το οποίο καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα.

»Δυστυχώς αναδεικνύεται για άλλη μία φορά η επιτακτική ανάγκη να εκσυγχρονιστεί άμεσα το απαρχαιωμένο μηχανογραφικό σύστημα και να γίνει πιο αξιόπιστο προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής εποχής, τη διαλειτουργικότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet