Και υπηρεσίες τηλεϊατρικής από Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ στη μάχη κατά του κορωνοϊού
Κοινωνία

Και υπηρεσίες τηλεϊατρικής από Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Στην τελική ευθεία για την έναρξη της εφαρμογής ειδικού συστήματος παροχής δωρεάν υπηρεσιών τηλεϊατρικής στους πολίτες της Αττικής βρίσκεται η Περιφέρεια και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Στόχος της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα είναι έτοιμη σε λίγες ώρες για δοκιμαστική λειτουργία προκειμένου από αύριο να μπορεί να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, θα είναι η διαδικτυακή επικοινωνία ασθενών και ιατρών για την καλύτερη αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.  

Με τον τρόπο αυτό πολίτες που δεν πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, είτε επειδή έχουν ήπια συμπτώματα της νόσου «Covid-19», είτε επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα  μπορούν απευθείας με βιντεοκλήση να συνομιλούν με διάφορες ειδικότητες γιατρών (γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, ψυχίατρο, παιδίατρο κ.ά.). Έτσι οι γιατροί, οι οποίοι θα έχουν οπτική εικόνα του ασθενούς, θα δίνουν τις πρώτες  συμβουλές και συστάσεις για τυχόν συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συντονίζει τις διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, επισημαίνει:

«Αξιοποιούμε τη σύγχρονη τεχνολογία και σε συνεργασία με την επιστημονική – ιατρική κοινότητα, συμβάλλουμε στην κατ’ οίκον εξέταση των πολιτών.Τα οφέλη από τη συγκεκριμένη εφαρμογή θα είναι σημαντικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς περιορίζονται οι μετακινήσεις των πολιτών και αποφορτίζονται τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

»Αυτή την κρίσιμη στιγμή, κανείς δεν περισσεύει. Ζητάμε από τους γιατρούς μέλη του ΙΣΑ να ενταχθούν στην εφαρμογή προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας. Μέσω του συστήματος on callτηλεϊατρικής, όπως άλλωστε έχουμε πράξει και με την υλοποίηση του Τηλεφωνικού Κέντρου Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό (214 2142000), συμβάλλουμε στην πράξη στον δραστικό περιορισμό της διασποράς του ιού. Κοινός στόχος όλων μας ο περιορισμός της εξάπλωσής του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet