Εμμένει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Χιόνια στην Αττική και την Τετάρτη
Φωτογραφία: Δήμος Κηφισιάς f/b
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εμμένει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Χιόνια στην Αττική και την Τετάρτη

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους του λεκανοπεδίου καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ θα συνεχιστούν τα φαινόμενα για τουλάχιστον άλλο ένα 24ωρο.

Εμμένει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», η οποία θα μας ταλαιπωρήσει περισσότερο απ’ ό,τι αναμενόταν αρχικά. Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχίσει να πλανάται πάνω (και) από την Αττική και την Τρίτη, αλλά και την Τετάρτη (8/2). Οπως ενημερώνει η ΕΜΥ, και σήμερα και αύριο θα πέφτει χιόνι στα βορειότερα και χιονόνερο στα νοτιότερα τμήματα του λεκανοπεδίου, ενώ σε έξαρση παραμένουν τα φαινόμενα στην Βοιωτία και την Φθιώτιδα, αλλά και στην Εύβοια.

Όπως ενημερώνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Για σήμερα Τρίτη (7/2)

  1. Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα για την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα.
  2. Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Για αύριο Τετάρτη (8/2)

  1. Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
  2. Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet