Κοινές δράσεις προγραμματίζουν Περιφέρεια Αττικής και υπ. Παιδείας
Κοινωνία

Κοινές δράσεις προγραμματίζουν Περιφέρεια Αττικής και υπ. Παιδείας

Η υλοποίηση κοινών δράσεων εκπαιδευτικού, ενημερωτικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα για κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η ανακύκλωση, οι πρώτες βοήθειες και η Διά Βίου Μάθηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθούν κοινές δράσεις με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν σε σημαντικά θέματα όπως το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια και την πολιτική προστασία. Ο κ. Πατούλης, στο πλαίσιο του έτους ανακύκλωσης 2020, κατέθεσε πρόταση στην υπουργό να τοποθετηθούν στα σχολεία της Αττικής ειδικά κυτία ανακύκλωσης προκειμένου να ισχυροποιηθεί το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι μπορούν να υλοποιηθούν, με τη συμβολή της Περιφέρειας και του Εθνικού Δικτύου Υγειών Πόλεων, δράσεις που αφορούν στην Πρωτοβάθμια Πρόληψη σε 25 διαφορετικά θεματικά πεδία.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται η υλοποίηση δράσης για πρώτες βοήθειες και υποστήριξης εφαρμογής πολιτικών δημόσιας υγείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων, τα θεματικά πεδία που προτείνονται αφορούν βασικούς κανόνες υγιεινής, τη διατροφή, το κάπνισμα, την ορθή χρήση αντιβιοτικών, την πρόληψη ατυχημάτων κ.ά.

Με αφορμή τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Περιφέρεια Αττικής και υπουργείο Παιδείας μπορούμε, μέσα από εποικοδομητικές συνέργειες, να δώσουμε έμφαση στην ενημέρωση των μαθητών για κρίσιμα ζητήματα. Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε δράσεις και προγράμματα που θα συμβάλλουν στην ανακύκλωση σε κάθε γειτονιά και στα σχολεία προκειμένου να γίνει τρόπος ζωής για όλους. Μας ενδιαφέρουν οι συνέργειες και θα τις επιδιώξουμε με κάθε αρμόδιο φορέα, προκειμένου να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και πιο ουσιαστικοί με πράξεις και όχι με λόγια, υπέρ των πολιτών».

Η υπουργός Παιδείας χαιρέτισε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του περιφερειάρχη Αττικής και επισήμανε ότι βούλησή της είναι να υπάρξουν εποικοδομητικές συνεργασίες προς όφελος των πολιτών της Αττικής. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και επιστημονικός συνεργάτης του περιφερειάρχη, Σ. Παπασπυρόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet