Κορωνοϊός: Κρίσιμο το επόμενο δεκαήμερο για την Αττική – Γιατί προβληματίζονται οι επιστήμονες
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Κρίσιμο το επόμενο δεκαήμερο για την Αττική – Γιατί προβληματίζονται οι επιστήμονες

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού που ελήφθησαν τη Δευτέρα 21/9 και η απόδοσή τους θα κρίνει τα επόμενα βήματα στην Αττική, είναι το μήνυμα που έστειλαν στην ενημέρωση της Τρίτης Γκίκας Μαγιορκίνης και Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτό που θα κρίνει το αν θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα η κυβέρνηση το επόμενο δεκαήμερο στην Αττική θα έχει να κάνει με το αν θα τηρηθούν τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν και το αν θα μειωθεί ο αριθμός διαγνώσεων και διασωληνώσεων που δείχνει αυξητικές τάσεις, όπως τόνισε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης. 

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ότι ο αριθμός των ατόμων είναι διασωληνωμένοι έχει διαρκώς αυξητικές τάσεις, κάτι που είναι ένα από τα σημεία της πανδημίας που προβληματίζει. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι τα κρούσματα στην Αττική παραμένουν στα ίδια -υψηλά- επίπεδα, καθώς το 50% (και παραπάνω το τελευταίο διάστημα) σε ημερήσια βάση αφορά το Λεκανοπέδιο.

Το τρίτο στοιχείο που προβληματίζει, όπως τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, είναι το γεγονός ότι ο μέσος όρος θανάτων ανά ημέρα έχει φτάσει τους 5, νούμερο που πλησιάζει τον αντίστοιχο μέσο όρο του πρώτου κύκλου της πανδημίας. 

Αποφάσεις για την Αττική 

Η πορεία της πανδημίας στην Αττική το τελευταίο διάστημα μπορεί να είναι ανησυχητική, ωστόσο ακόμη δεν πρόκειται να φέρει lockdown, όπως τόνισαν Μαγιορκίνης και Χαρδαλιάς. Μπορεί, όπως είπαν, να μην έχει συζητηθεί καν αυτό το ενδεχόμενο στην Επιτροπή, ωστόσο δεν βγαίνει από το τραπέζι και παραμένει ως «ύστατη επιλογή», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Αυτό που έχει προτεραιότητα για τους ειδικούς, είναι να τηρηθούν τα υπάρχοντα μέτρα και εντός δέκα ημερών θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το αν θα προτείνουν πιο αυστηρά μέτρα στην Αττική.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet