Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις από Δευτέρα 5/4 και μέχρι τις 24/4 στον οδικό άξονα Βάρκιζας-Σουνίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις από Δευτέρα 5/4 και μέχρι τις 24/4 στον οδικό άξονα Βάρκιζας-Σουνίου

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 στον οδικό άξονα Βάρκιζας-Σουνίου, πλησίον των σηράγγων «Τρύπες του Καραμανλή», οι επείγουσες εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών διχτυών προκειμένου να αρθούν οι χρόνιες επικινδυνότητες από καταπτώσεις μικρών και μεγαλύτερων βράχων. Παράλληλα θα διενεργηθούν και ασφαλτοστρώσεις σε ένα μεγάλο μέρος της Λ. Αθηνών-Σουνίου.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν οι εργασίες να διαρκέσουν τρεις με τέσσερις μήνες, μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη προς τον ανάδοχο, επιτεύχθηκε η σύντμηση των εργασιών, με διπλές βάρδιες και Σαββατοκύριακα, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή. Στόχος είναι στις 24 Απριλίου, το Σάββατο του Λαζάρου, τα έργα να έχουν αποπερατωθεί.

Το διάστημα από 5/4/2021 έως 24/4/2021 θα πραγματοποιηθεί πλήρης και για όλο το 24ωρο διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Λ. Αθηνών-Σουνίου (Ε.Ο. 91) και η κίνηση θα διεξάγεται μέσω Λ. Βάρης-Κορωπίου.

Με αφορμή τις σχετικές παρεμβάσεις, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισημαίνει:

«Η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Μετά από τις σχετικές ενέργειές μας, τα αρμόδια συνεργεία θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση υλοποίηση των έργων και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο δυνατό. Απευθύνουμε έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων, καθώς και τη σχετική σήμανση για τις παρακαμπτήριες οδούς για την διευκόλυνσή τους. Η τοποθέτηση των προστατευτικών στα βραχώδη σημεία και η ανακατασκευή της ασφαλτόστρωσης στην περιοχή συμβάλλουν στον στόχο μας να επιτευχθεί η αυξημένη ασφάλεια των χιλιάδων πολιτών που διέρχονται από τη Λ. Αθηνών-Σουνίου».

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αποξήλωση επικίνδυνων προς κατάπτωση ογκολίθων και την επένδυση των πρανών με ειδικό συρματόπλεγμα εκατέρωθεν των σηράγγων, σε μήκος 150 μέτρων πριν και 80 μέτρων μετά τις σήραγγες, στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Η επιφάνεια συρματοπλέγματος που θα τοποθετηθεί θα είναι περίπου 3.000 τετραγωνικά μέτρα.

Τέλος, εκτελούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιοχή από Βάρκιζα μέχρι Βουλιαγμένη και στα δύο ρεύματα, σε μία οδό ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη από την πάροδο των ετών, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet