Λ. Κεφαλογιάννη: Η διαχείριση των ιδιωτικών χρεών των νοικοκυριών ανάγεται σε εθνικό ζήτημα πρώτου μεγέθους
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Λ. Κεφαλογιάννη: Η διαχείριση των ιδιωτικών χρεών των νοικοκυριών ανάγεται σε εθνικό ζήτημα πρώτου μεγέθους

Για τις δυνατότητες που παρέχονται στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά για την προστασία της πρώτης κατοικίας τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρα» που υλοποιεί η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, με ανοικτό, ωστόσο, το ενδεχόμενο να παραταθεί, ενημερώθηκαν στελέχη των Δήμων, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που συντόνισε το γραφείο αντιπεριφερειάρχη του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Η υπηρεσιακή ενημέρωση ακολούθησε σχετικής τηλεδιάσκεψης προ ημερών με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, όπου έδωσε τη στήριξή του προς την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών με γνώμονα να δοθούν βιώσιμες λύσεις για τα «κόκκινα» νοικοκυριά.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή στελεχών από τους Δήμους που θα λειτουργήσουν ως σύνδεσμοι με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών για την ενημέρωση των πολιτών και της Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκίας Κεφαλογιάννη, υπηρεσιακοί παράγοντες της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας ενημέρωσαν για τη δυνατότητα που παρέχεται στα φυσικά πρόσωπα, που έχουν πληγεί από την πολυετή οικονομική κρίση ή την πανδημία του κορωνοϊού και βαρύνονται με οφειλές προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ιδιώτες, να επωφεληθούν του προγράμματος επιδότησης «Γέφυρα». Εξετάστηκαν, επίσης, οι υπόλοιπες επιλογές που έχουν για εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών, στο πλαίσιο και του νέου πτωχευτικού κώδικα που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα, μέσω της διαθέσιμης πλατφόρμας στο διαδικτυακό τόπο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν τηλεσυνάντηση στον τηλεφωνικό αριθμό: 213 2125730. Το γραφείο αντιπεριφερειάρχη Β.Τ. σημειώνει ότι στον Βόρειο Τομέα Αθηνών βρίσκονται σε λειτουργία Κέντρα (Γραφεία) Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στους Δήμους Βριλησσίων, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου και Αμαρουσίου.

Για την προσπάθεια να ενισχυθεί με τη συμβολή των Δήμων η ενημέρωση προς τους πολίτες του Βόρειου Τομέα Αθηνών σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε:

«Η διαχείριση των ιδιωτικών χρεών των νοικοκυριών ανάγεται σε εθνικό ζήτημα πρώτου μεγέθους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από συντονισμένες ενέργειες, με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και με τη συμβολή των Περιφερειών, μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να βρουν διέξοδο στη ρύθμιση των χρεών τους μέσω του μεταβατικού προγράμματος “Γέφυρα”, αλλά κυρίως ενόψει του νέου πτωχευτικού κώδικα που θα αναμορφώσει το νομικό πλαίσιο, από το νέο έτος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet