Λ. Κεφαλογιάννη: Προτεραιότητα η πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών σε προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Λ. Κεφαλογιάννη: Προτεραιότητα η πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών σε προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (20/10) η καθιερωμένη διαδικτυακή συνάντηση εργασίας του Βόρειου Τομέα για το πρόγραμμα πρόληψης και προσυπτωματικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη.

Όπως αναφέρει η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, «η συνάντηση του Οκτωβρίου είχε ιδιαίτερο συμβολισμό και σημασία καθώς ο μήνας που διανύουμε είναι ο μήνας της ενημέρωσης και της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού. Οι εκπρόσωποι των Δήμων παρουσίασαν τις δράσεις και τα προγράμματα υγείας που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως γυναικολογικούς ελέγχους (μαστογραφίες, τεστ παπ), καρδιολογικούς ελέγχους, ορθοπαιδικούς ελέγχους κ.ά., αλλά και προγράμματα που αφορούν τη ψυχική υγεία. Οι δράσεις αυτές που υλοποιούνται μέσω των ΚΕΠ Υγείας δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες με απλό τρόπο να προασπίσουν την υγεία τους, εξασφαλίζοντας την έγκαιρη προειδοποίησή τους και υιοθετώντας αποτελεσματικές για την υγεία τους συμπεριφορές».

Η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λ. Κεφαλογιάννη τόνισε: «Εργαζόμαστε όλοι μαζί με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν το πρόγραμμα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, κάνοντας πράξη το όραμα του περιφερειάρχη για μία πρότυπη Περιφέρεια υγείας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Γ. Κεχρής, οι επιστημονικοί συνεργάτες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, εκπρόσωποι των Δήμων και ο συντονιστής του προγράμματος Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet