Μέτρα προστασίας έναντι της Covid-19 με το «σταγονόμετρο» καταγγέλλει ο ΣΥΠΑ
Κοινωνία

Μέτρα προστασίας έναντι της Covid-19 με το «σταγονόμετρο» καταγγέλλει ο ΣΥΠΑ

Μήνες τώρα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) επαναλαμβάνει τα ζητήματα που αφορούν στην προμήθεια και τοποθέτηση διαχωριστικών-προστατευτικών στα γραφεία των δ/νσεων, στη σταθερή χορήγηση μασκών και αντισηπτικών για τους εργαζομένους, καθώς και στην πραγματοποίηση των προβλεπομένων ιατρικών εξετάσεων και εμβολίων στο ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον ΣΥΠΑ, είναι αξιοσημείωτα τα εξής:

  • Η προμήθεια και τοποθέτηση των plexiglass δεν έχει προχωρήσει ούτε καν στον Δυτικό Τομέα, που εδώ και δύο μήνες έχει εγκριθεί η δαπάνη από την Οικονομική Επιτροπή. Στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες δεν έχουν προχωρήσει ούτε οι σχετικές εγκρίσεις δαπανών.
  • Για τις προβλεπόμενες από την ΚΥΑ 43726/2019 ιατρικές εξετάσεις και εμβόλια δεν έχει γίνει ούτε καν καταγραφή και διερεύνηση αναγκών, ούτε βέβαια έχουν προχωρήσει οι σχετικές συμβάσεις και προμήθειες εμβολίων, ώστε να καλυφθούν οι δικαιούχοι.
  • Η χορήγηση των μασκών και αντισηπτικών στις περισσότερες υπηρεσίες έγινε μια φορά, μετά από σχετική διαμαρτυρία μας και δεν έχει προγραμματιστεί η επόμενη.
  • Έγινε ένας κύκλος εργαστηριακών test για Covid-19 στους εργαζόμενους κυρίως των ελεγκτικών μηχανισμών και δεν έχει προγραμματιστεί ο επόμενος.

Τέλος, ο Σύλλογος, απευθυνόμενος στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, αναφέρει:

«Έχετε ευθύνη να εξασφαλίσετε άμεσα όλα τα απαραίτητα ατομικά και συλλογικά μέσα προστασίας. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε ολιγωρία και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, όλα τα μέτρα πρόληψης, μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό Covid-19».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet