Μειώθηκαν κατά 50% οι παραβιάσεις φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος & Καλαμακίου μετά την τοποθέτηση κάμερας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μειώθηκαν κατά 50% οι παραβιάσεις φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος & Καλαμακίου μετά την τοποθέτηση κάμερας

Μειώθηκαν κατά 50% οι παραβιάσεις φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου μετά την εγκατάσταση καμερών ανίχνευσης από την Περιφέρεια Αττικής. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά από την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος με βάση το οποίο εγκαταστάθηκαν δύο κάμερες ανίχνευσης της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Ειδικότερα, αξίζει να σημειωθεί ότι στις πρώτες μέρες λειτουργίας των καμερών σε μία και μόνο διασταύρωση της Λεωφόρου Ποσειδώνος με τη Λεωφόρο Καλαμακίου η κάμερα κατέγραφε κατά μέσο όρο 34 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη την ώρα, γεγονός που ανάγεται σε περίπου 800 παραβιάσεις το 24ωρο.

Με τη λειτουργία της κάμερας, αλλά και του γεγονότος ότι οι πολίτες άρχισαν να παρατηρούν την ύπαρξη της, οι παραβιάσεις μειώθηκαν σε 16 την ώρα, δηλαδή περίπου 400 την ημέρα. Το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αφού οι παραβιάσεις υποδιπλασιάστηκαν μόνο από τη γνώση ότι υπάρχει τεχνικό μέσο που τις καταγράφει.

«Δεδομένου ότι η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη είναι η σοβαρότερη και πιο επικίνδυνη παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η οποία συνήθως επιφέρει σοβαρά ατυχήματα ή δυστυχήματα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, είναι αποφασισμένος, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, να επεκτείνει την εγκατάσταση και λειτουργία των καμερών σε πολλές διασταυρώσεις στις οποίες συχνά συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα συνέπεια παραβιάσεων του ερυθρού σηματοδότη», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Εφαρμόζοντας το στρατηγικό μας σχέδιο για την οδική ασφάλεια, παρεμβαίνουμε με στοχευμένες δράσεις και αξιοποιώντας σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, στα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, ενώ ταυτόχρονα με κάθε τρόπο επενδύουμε στην πρόληψη και την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά στους πολίτες. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική σε όλο το εύρος της Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet