Σε εξέλιξη έργα βελτίωσης και συντήρησης του παράπλευρου οδικού δικτύου της Αττικής Οδού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε εξέλιξη έργα βελτίωσης και συντήρησης του παράπλευρου οδικού δικτύου της Αττικής Οδού

Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, σε έργα και παρεμβάσεις που ενισχύουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου και αναβαθμίζουν την εικόνα της Αττικής, η διεύθυνση Διαχ/σης Μητροπολιτικών Υποδομών, με εντολή του περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, εκτελεί από τις 28 Σεπτεμβρίου, σημαντικά έργα βελτίωσης και συντήρησης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα δίκτυο συνολικού μήκους 140χλμ, αποτελούμενο από τον Βόρειο και Νότιο παράπλευρο οι οποίοι ξεκινάνε από τον Δήμο Μάνδρας και καταλήγουν στο Δήμο Κρωπίας, διασχίζοντας  πολλούς Δήμους, (Μάνδρας, Ασπροπύργου, Φυλής, Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής, Γλυκών Νερών, Παιανίας, Κρωπίας).

Η περιφερειακή αρχή σημειώνει ότι, ενώ πρόκειται για ένα δίκτυο με μεγάλες ανάγκες, από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προγραμματισμένη συντήρηση παρά μόνο σποραδικές αποκαταστάσεις φθορών.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τη διοίκηση της Περιφέρειας, υπάρχουν τμήματα του δικτύου τα οποία δεν είναι ασφαλτοστρωμένα. Με το συγκεκριμένο έργο θα εκτελεστούν εργασίες κατασκευής νέων αντιολισθηρών ταπήτων μήκους περίπου 16 χιλ., τακτοποίηση της στάθμης των φρεατίων επίσκεψης ομβρίων υδάτων, διαγράμμιση των νέων ασφαλτοταπήτων, ανακατασκευές σε τμήματα στα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και είναι ημιτελή (χωματόδρομος).

Μέχρι στιγμής έχουν εκτελεστεί εργασίες  σε συνολικό μήκος περίπου 5 χιλ. στους Δήμους Φυλής και Αχαρνών και έπονται εργασίες στους Δήμους Μάνδρας-Ασπροπύργου-Αμαρουσίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής:

«Δεσμευθήκαμε ότι θα εκσυγχρονίσουμε το οδικό δίκτυο που είναι στην αρμοδιότητά μας υπέρ της ασφάλειας των πολιτών και αυτό κάνουμε πράξη. Καθημερινά αποδεικνύουμε έμπρακτα πως η προάσπιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου, είναι στο επίκεντρο των πολιτικών μας. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, υλοποιώντας κρίσιμα έργα σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου της Αττικής. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν όλο αυτό το διάστημα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet