Με παρέμβαση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ξεκίνησε και πάλι το αντιπλημμυρικό έργο στο Κορωπί
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με παρέμβαση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ξεκίνησε και πάλι το αντιπλημμυρικό έργο στο Κορωπί

Επανεκκίνησαν πλήρως οι εργασίες για το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο στο Κορωπί, που είχαν παύσει για σημαντικό χρονικό διάστημα, μετά από την παρέμβαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, και υπό τον συντονισμό της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Τεχνικών Έργων, Ε. Κοσμίδη.

Ειδικότερα, την Τρίτη 12 Μαΐου έγινε η επανέναρξη των εργασιών στο βόρειο τμήμα του έργου, στην οδό Σπύρου Δάβαρη και την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 ξεκίνησαν εργασίες στη συμβολή των Οδών Β. Όλγας, Λεωφ. Β. Κωνσταντίνου/Στ.Παπανικολάου, στην πλατεία Αγάμων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος είχε κάνει αυτοψία στο έργο του αγωγού των ομβρίων που καθυστερούσε, μαζί με τον δήμαρχο Κορωπίου, Δ. Κιούση, επεσήμανε σχετικά:

«Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου που, μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, ξεκίνησε εκ νέου ένα τόσο κρίσιμο έργο για την πόλη του Κορωπίου. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας, καθώς και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο κ. Κοσμίδη, για τη συμβολή της στην επανεκκίνηση των εργασιών.

»Για εμάς η αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και η προστασία των πολιτών είναι προτεραιότητα και βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών μας. Δεν υπάρχει χώρος για καμία χρονοτριβή σε έργα νευραλγικής σημασίας όπως το αντιπλημμυρικό του Κορωπίου και σε αυτό το πλαίσιο θα εργαζόμαστε συστηματικά, βάσει συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και τον σχεδιασμό μας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι παρεμβάσεις του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της ειδικής εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Ευρώπης Κοσμίδη, ήταν επιτυχημένες. Η κοινωνία του Κορωπίου και η δημοτική διοίκηση ευχαριστούν θερμά τον Γιώργο Πατούλη για την κατανόηση του προβλήματος που δημιουργήθηκε και τις άμεσες ενέργειες που έκανε. Ο Δήμος μας όλο το διάστημα της παύσης των εργασιών, εν μέσω πανδημίας, σε συνεχή βάση, δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για την άμεση επανέναρξη του έργου. Τώρα πρέπει και άμεσα να ολοκληρωθεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet