Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και παρουσία του Γ. Πατούλη η αναπαράσταση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και παρουσία του Γ. Πατούλη η αναπαράσταση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας

Σε κλίμα συγκίνησης και με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε χθες (25/8) το βράδυ η αναπαράσταση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας στην Ακτή Σαλαμινομάχων (παραλία Καματερού), όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Η εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Σαλαμίνας, εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της ιστορικής επετείου 2.500 ετών της ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να εορταστεί  η σημαντική αυτή ιστορική επέτειος με κάθε λαμπρότητα και να αποδοθούν τιμές αντάξιες των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα, τη Δημοκρατία και την προάσπιση του Δυτικού Πολιτισμού.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Τραγάκης ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, οι βουλευτές, Δ. Μαρκόπουλος, Γ. Ραγκούσης, Ν. Κασιμάτη, η δήμαρχος Κυρήνειας Κύπρου Ρίτα Ελισσαίου, ο γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Εμ. Κουτουλάκης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Μπαρμπαγίαννη, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Σ. Σπυρίδων, η σύμβουλος του περιφερειάρχη Αττικής σε θέματα Αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου, εκ μέρους της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής για τη Διοργάνωση των «Σαλαμινίων 2022», ο γενικός γραμματέας Παγκοσμίου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και πρεσβευτής Ελληνικού Τουρισμού, καθηγητής Αντώνιος Πολυδώρου, εκ μέρους της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής, ο υπεύθυνος Διπλωματικών Σχέσεων και μέλος της Διεθνούς τιμητικής κοσμητείας «Θερμοπύλες Σαλαμίς» Κυριάκος Μαριδάκης, ο πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΙΔΟΡΟ Ο. Βασδέκη, αθλητές και ολυμπιονίκες όπως ο Γ. Τσελίλης, η Μ. Χριστοφορίδου, η Μ. Βαρσαμίδου, η Μ. Σαμορούκοβα, η Α. Γιαννικάκη, κ.ά, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας, της Ι.Μ. Μεγαρίδος και Σαλαμίνος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για την αναπαράσταση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet