Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής η ανάπλαση της πλατείας Μεσολογγίου στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Κοινωνία

Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής η ανάπλαση της πλατείας Μεσολογγίου στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Την πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου της πλατείας Μεσολογγίου στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Δ. Νάνου.

Το έργο χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους από την Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό 495.997,02 ευρώ και αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για την παιδική χαρά και την πλατεία, καθώς επίσης εμπλουτισμό του πρασίνου και εγκατάσταση συστήματος άρδευσης, με στόχο τη δημιουργία ενός χώρου αναψυχής, ο οποίος θα μπορεί να προσελκύσει άτομα διαφόρων ηλικιακών ομάδων, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Ακόμη, η περιφερειακή αρχή σημειώνει ότι όλες οι παρεμβάσεις που προτείνονται θα είναι ήπιες και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Η αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση της παιδικής χαράς, περιλαμβάνει την προμήθεια πιστοποιημένων οργάνων, ενώ προβλέπεται και η τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής με τις ενδεδειγμένες προδιαγραφές ασφαλείας. Παράλληλα, η διαμόρφωση με νέες φυτεύσεις θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τη βλάστηση του χώρου, με διάσπαρτους θάμνους και φυτά, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση του απαραίτητου αρδευτικού συστήματος ποτίσματος.

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το έργο ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Η αναβάθμιση των χώρων πρασίνου και αναψυχής της Αττικής μας, δίνει την προστιθέμενη αξία στην ποιότητα ζωής των πολιτών μας και κυρίως, αποτελούν ένα καταφύγιο ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού για τα παιδιά μας. Προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια Αττικής στέκεται αρωγός και σε συνεργασία με τους Δήμους, αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο πόρο προκειμένου οι πολίτες μας να απολαμβάνουν όμορφες στιγμές στην, ούτως ή άλλως, απαιτητική καθημερινότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet