Με 750.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής το Αστικό Άλσος Πανοράματος Παλλήνης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με 750.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής το Αστικό Άλσος Πανοράματος Παλλήνης

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του Αστικού Άλσους Πανοράματος Παλλήνης, έκτασης περίπου 60 στρεμμάτων, προχώρησαν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος. Η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Θανάση Αυγερινού.

Με την υπογραφή της σύμβασης εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, ύψους 750.000 ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής και πλέον ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου.

Το έργο μελετήθηκε και θα κατασκευαστεί από τον Δήμο Παλλήνης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο δημοτικό πάρκο του Δήμου Παλλήνης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων, καθώς επίσης και μία από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις αναδάσωσης, προστασίας και ανάδειξης του Πεντελικού όρους.

Ειδικότερα, προβλέπεται εκτεταμένη φύτευση δένδρων και θάμνων, ενώ, μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθούν κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, παγκάκια, βρύσες, καθώς και υπαίθριο γυμναστήριο. Το πάρκο θα διαθέτει πλήρες δίκτυο πυρόσβεσης, ύδρευσης και άρδευσης, αντιπυρική ζώνη και τάφρο ομβρίων.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο περιφερειάρχης επισήμανε:

«Ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης και πρασίνου στην περιοχή των Μεσογείων γίνεται πραγματικότητα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Οι κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης, αλλά και των όμορων περιοχών, σε λίγο καιρό θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα πάρκο σύγχρονων προδιαγραφών, το οποίο θα αποτελέσει κόσμημα για την περιοχή. Προτεραιότητά μας οι πράσινες πολιτικές και σε αυτό το πλαίσιο επενδύουμε σε υποδομές με ισχυρό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο, προς όφελος των πολιτών. Συνεχίζουμε με ανάλογες δράσεις σε όλη την Αττική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet