Με 91 οχήματα ενισχύει την Ελληνική Αστυνομία η Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Με 91 οχήματα ενισχύει την Ελληνική Αστυνομία η Περιφέρεια Αττικής

Την προμήθεια 91 οχημάτων διαφόρων κατηγοριών και ειδικών συσκευών ελέγχου τήρησης της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου, προβλέπει η νέα πρόσκληση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Προγράμματος «Αττική» 2021 – 2027.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποκλειστικός δικαιούχος της σχετικής χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ, είναι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορά ενδεικτικά στην προμήθεια⁠ ⁠29 αστυνομικών δίκυκλων μοτοσυκλετών, ⁠62 αστυνομικών αυτοκινήτων και  ⁠λοιπού βοηθητικού εξοπλισμού (φορητά ραντάρ, αλκοολόμετρα, συσκευές ανάγνωσης ταχογράφου).

Ειδικότερα, στη δράση εντάσσονται παρεμβάσεις σε δύο βασικούς άξονες:

  • Για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής, με την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού.
  • Παρεμβάσεις που εξειδικεύονται από το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια και αφορούν στην επίτευξη του στόχου μείωσης των θανάτων και των βαριά τραυματιών κατά 50% έως το έτος 2030,

 Εντός των επόμενων εβδομάδων ο δικαιούχος αναμένεται να υποβάλει την αίτηση χρηματοδότησης, με στόχο η απόφαση ένταξης να εκδοθεί τον Σεπτέμβριο και η δημοπράτηση να έχει πραγματοποιηθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε σχετικά:

«Η οδική ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Προχωράμε σε αυτή τη σημαντική δράση, κατόπιν συνεννόησης και αγαστής συνεργασίας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το έργο που παράγεται στο υπουργείο υπό την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, είναι πολύ σημαντικό και ως Περιφερειακή Αρχή συμβάλλουμε αποφασιστικά σε αυτή την προσπάθεια.

Με την υπογραφή της πρόσκλησης, εξασφαλίζουμε σύγχρονο εξοπλισμό για την Ελληνική Αστυνομία, ενισχύοντας έτσι την ικανότητά της να προστατεύει τους πολίτες. Δημιουργούμε ασφαλέστερους δρόμους στην περιοχή ευθύνης μας, προκειμένου να υπάρξει το συντομότερο δυνατό μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών τους. Στοχεύουμε σε μια Αττική όπου κάθε κάτοικος και επισκέπτης θα αισθάνεται -και θα είναι- ασφαλής στο οδικό δίκτυο».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet