Με drones και η Δημοτική Αστυνομία του Πειραιά μετά της Αθήνας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με drones και η Δημοτική Αστυνομία του Πειραιά μετά της Αθήνας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά και των γενικότερων προσπαθειών του σε σχεδιασμούς, που στόχο έχουν την προστασία του πολίτη, προτείνει την από κοινού συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για την εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά – Πολιτικής Προστασίας, στην χρήση συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών «drones».

Τον απαραίτητο εξοπλισμό προτίθεται να παραχωρήσει το ίδιο το ΕΒΕΠ και την εκπαίδευση θα αναλάβει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από πρόταση του διοικητή της Γ. Δριτσάκου.

Αντίστοιχη υπηρεσία, επισημαίνει το ΕΒΕΠ, διαθέτει και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, η οποία μπορεί και ενημερώνει άμεσα, κατά περίπτωση, Αστυνομία, Τροχαία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ, με άριστα αποτελέσματα, ενώ έχει πιστοποιηθεί από την ΥΠΑ και, μάλιστα, μετά από σύμφωνη γνώμη, μπορεί να συνεκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά.

Για την υλοποίηση αυτών των χρήσιμων υπηρεσιών πρόληψης και προστασίας των Πειραϊκών επιχειρήσεων και δημοτών, το ΕΒΕΠ προτείνει στον Δήμο Πειραιά να απευθυνθεί στην ΥΠΑ για περαιτέρω ενέργειες, καθώς και για την δρομολόγηση υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ Δήμου Πειραιά, ΥΠΑ και ΕΒΕΠ.

Σημειωτέον ότι το ΕΒΕΠ διαθέτει προσομοιωτή και εξοπλισμό εκπαίδευσης, τον οποίο έχει ήδη επιθεωρήσει ο διοικητής και οι εκπαιδευτές της ΥΠΑ.

«Τέλος, ευχόμαστε στο άμεσο μέλλον ο Πειραιάς να έχει “σταθμό drones” για εμπορική χρήση, ώστε, σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα, να μπορούν οι Πειραϊκές επιχειρήσεις να προμηθεύουν με εφόδια τα διερχόμενα, από το μεγάλο λιμάνι, πλοία» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωσή του.

Πηγή: news-ta.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet