Μουσική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 13/10 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μουσική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 13/10 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, ο οποίος διοργανώνει μουσική συναυλία την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Η συναυλία γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού, αλλά και τη Διεθνή Ημέρα Φιλανθρωπίας, που τιμώνται στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σκοπός της μουσικής βραδιάς, που φέρει τον τίτλο «Μουσική Διαδρομή σε Βυζαντινά Ίχνη»-Από τη Βυζαντινή Κρήτη στο σήμερα και στον Μίκη Θεοδωράκη, είναι η συγκέντρωση πόρων για την πραγματοποίηση εκστρατείας ενημέρωσης στα ΜΜΕ και στα Λύκεια της χώρας για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων που είναι και η κύρια αιτία κακώσεων του νωτιαίου μυελού.

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παραβρέθηκε στις πρόβες για τη μεγάλη συναυλία και είχε την ευκαιρία να συζητήσει τόσο με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, Κ. Κωνσταντή, όσο και με τους σπουδαίους καλλιτέχνες Βασίλη Σκουλά και Μαρία Τζομπανάκη, για την αξία των συγκεκριμένων δράσεων.

Ο κ. Πατούλης εξήρε την πρωτοβουλία του Συλλόγου Παραπληγικών, διαμηνύοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει την προσπάθεια αλλά και άλλη πρωτοβουλία που έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς σε θέματα πρόληψης ατυχημάτων.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Στηρίζουμε κάθε δράση πρόληψης που σκοπό έχει την προστασία της ζωής των πολιτών, καθώς δυστυχώς, όπως δείχνουν οι στατιστικές στη χώρα μας, ετησίως 180 άτομα παθαίνουν κάκωση νωτιαίου μυελού μετά από τροχαίο ατύχημα. Και δυστυχώς στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι νεκροί που είναι υπερδιπλάσιοι. Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας ως προτεραιότητα τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία και την καθημερινή προσπάθεια διευκόλυνσης της καθημερινότητάς τους, ως Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες δράσεις προάγουμε το μοντέλο των Υγιών Πόλεων αλλά και τη βιώσιμη κινητικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο είναι και οι καθημερινές παρεμβάσεις μας στο οδικό δίκτυο της Αττικής, με σκοπό την προάσπιση της οδικής ασφάλειας και τον περιορισμό των κινδύνων πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Θέλω να συγχαρώ τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών και όλους τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και να διαμηνύσω ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στα άτομα με αναπηρία, με πράξεις και όχι με λόγια. Καλώ όλους τους πολίτες να στηρίξουν τη συναυλία την ερχόμενη Τετάρτη, η οποία είναι για πολύ σημαντικό σκοπό. Θα είμαστε όλοι εκεί».

Την ανάγκη ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κυρίως των νέων παιδιών σχετικά με τις τραγικές συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων και τη σημασία σωστής οδικής συμπεριφοράς για την αποφυγή τους επεσήμανε στον κ. Πατούλη, ο Κ. Κωνσταντής κατά τη σχετική τους συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας, στην οποία συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θ. Βίγλας.

Επισημαίνεται από την περιφερειακή αρχή ότι η συναυλία «Μουσική Διαδρομή σε Βυζαντινά Ίχνη» είναι αποτέλεσμα μελέτης μουσικολογικής πολλών ετών. Έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν με άξονα συμφωνικά έργα Ελλήνων συνθετών με μεγάλη επιτυχία. Η συναυλία φέρνει σε μουσικό διάλογο σύγχρονους Έλληνες τραγουδιστές που έχουν σοβαρή καταγραφή και κύρος στο ελληνικό βυζαντινότροπο τραγούδι. Στη συναυλία θα μετάσχουν οι καλλιτέχνες Β. Σκουλάς, Μίλτος Πασχαλίδης και Μ. Τζομπανάκη ενώ επί σκηνής θα είναι και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης. Μαζί τους θα βρίσκεται μεικτή ορχήστρα που απαρτίζεται από εξαιρετικούς κλασικούς και λαϊκούς μουσικούς δεξιοτέχνες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet