Νέα Αυτοδιοίκηση: ΟΧΙ στην αύξηση του κόστους των μεταφερόμενων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέα Αυτοδιοίκηση: ΟΧΙ στην αύξηση του κόστους των μεταφερόμενων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ

Στην αύξηση του κόστους των μεταφερόμενων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) αναφέρεται η αυτοδιοικητική παράταξη Νέα Αυτοδιοίκηση, με επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Νέοι καιροί και νέα ήθη στη λειτουργία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Εν αγνοία των Δήμων της Αττικής και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) αποφάσισε «διά περιφοράς» να αυξήσει το κόστος των μεταφερόμενων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ  από τα 49 ευρώ που είναι σήμερα ο τόνος στα 54 ευρώ, επιβαρύνοντας τους Δήμους και κατ’ επέκταση τους δημότες, σε εποχή που η κρίση της COVID-19 εξελίσσεται με πολλές και δυσβάστακτες οικονομικές συνέπειες σε βάρος των τοπικών κοινωνιών της Αττικής.

Η Νέα Αυτοδιοίκηση αντέδρασε άμεσα ζητώντας την παρέμβαση της ΠΕΔΑ με κύριο ζητούμενο την αναστολή των αποφάσεων του ΕΔΣΝΑ και την επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής του έναντι των Δήμων, κάτι που όπως διαπαραταξιακά, ομόφωνα, συμφωνήθηκε, δρομολογείται άμεσα με σύγκληση ειδικής συνέλευσης με την παρουσία όλων των δημάρχων της Αττικής, καθώς και των 36 εκπροσώπων των Δήμων στον φορέα  διαχείρισης απορριμμάτων.

Σήμερα, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ, η Νέα Αυτοδιοίκηση, με τους 4 εκπροσώπους της και από κοινού με όλες τις άλλες παρατάξεις, εισηγήθηκε τη διεκδίκηση άμεσης αναστολής των αυξήσεων και την επείγουσα σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης.

Ευελπιστώντας ότι τον παραλογισμό θα διαδεχθεί ο εξορθολογισμός για αποκατάσταση της θεσμικής υπόστασης και αρμονίας της σχέσης συνεργασίας-συνευθύνης Α’ και Β´ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος του συνδέσμου διαχείρισης απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ) η Νέα Αυτοδιοίκηση συνεχίζει με συνέπεια να υποστηρίζει τα βασικά της προτάγματα:

  • Την ανάγκη προστασίας των οικονομικών πόρων και των υλοποιούμενων σχεδιασμών των Δήμων.
  • Την απόρριψη αναχρονιστικών επιλογών και λαθεμένων πολιτικών και πρακτικών σε σχέση με την οφειλόμενη και αναγκαία προσαρμογή της δημοτικής διαχείρισης στην Εθνική και Περιφερειακή πολιτική (ΕΣΔΑ-ΠΕΣΔΑ) με στόχο τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet