Να διατηρήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους καλεί τους ιδιώτες γιατρούς η Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Να διατηρήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους καλεί τους ιδιώτες γιατρούς η Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν και σχετικής εισήγησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καλεί τους ιδιώτες γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) να διατηρήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους, τηρώντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει εκδώσει ο ΙΣΑ (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών), για να προστατεύσουν τους ασθενείς και να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Ο ιατρικός κόσμος οφείλει να παραμείνει στα καθήκοντά του, αξιολογώντας τα περιστατικά κατά περίπτωση και να διασφαλίσει ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των χρονίως πασχόντων ή των ασθενών που θα εμφανίσουν κάποιο έκτακτο πρόβλημα υγείας, τονίζει η περιφερειακή αρχή στη σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, επί του θέματος, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε τα εξής:

«Στην κρίσιμη αυτήν ώρα για τη χώρα μας καλούμε τον ιατρικό κόσμο να συστρατευτεί και να δώσει τη μάχη για τον ασθενή και την πατρίδα μας, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό. Οι ιδιώτες γιατροί της ΠΦΥ πρέπει να παραμείνουν στις επάλξεις, μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς που είναι αξιέπαινοι, καθώς δίνουν τον αγώνα με αυταπάρνηση σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη.

»Η πρωτοβάθμια περίθαλψη πρέπει να γίνει ο κυματοθραύστης για να μην επιβαρυνθούν τα δημόσια νοσοκομεία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ατονήσει η παρακολούθηση των ασθενών που πάσχουν από χρόνιες νόσους, καθώς η απορρύθμιση των παθήσεών τους θα προκαλέσει επιπλοκές που αφ’ ενός θα βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους και αφ’ ετέρου θα τους οδηγήσει στα νοσοκομεία, τα οποία ωστόσο δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω για να σηκώσουν το βάρος της επιδημίας. Η Πολιτεία, με τη συνδρομή μας -η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ διαθέτουν 50.000 μάσκες και 50.000 γάντια στους ιδιώτες γιατρούς- θα πρέπει να διασφαλίσει το αναγκαίο υγειονομικό υλικό για την προστασία του προσωπικού. Οι γιατροί της Αθήνας θα μείνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης για να προασπίσουν τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet