Να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Doctor Next 2 Me» καλεί η Περιφέρεια τους γιατρούς της Αθήνας
Κοινωνία

Να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Doctor Next 2 Me» καλεί η Περιφέρεια τους γιατρούς της Αθήνας

Kάλεσμα στους γιατρούς της Αθήνας να συμμετέχουν στην αλυσίδα στήριξης των ασθενών με «Covid-19» μέσω του πρωτοποριακού συστήματος τηλεϊατρικής απευθύνουν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Ειδικότερα, με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλαν, καλούν τους γιατρούς της Αθήνας να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Doctor Next 2 Me, η οποία φέρνει σε πραγματική επικοινωνία με βιντεοκλήση τον ασθενή, με τον πιο κοντινό γεωγραφικά διαθέσιμο γιατρό.

Πρόκειται για εφαρμογή την οποία μπορεί εύκολα ο γιατρός να κατεβάσει στο κινητό του, όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής, με την οποία οι πολίτες οι οποίοι δεν πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, είτε επειδή έχουν ήπια συμπτώματα της νόσου «Covid-19», είτε επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα μπορούν απευθείας να συνομιλούν με διάφορες ειδικότητες γιατρών (γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, ψυχίατρο, παιδίατρο, κ.ά.). Με τον τρόπο αυτό οι γιατροί θα έχουν οπτική εικόνα του ασθενούς και θα δίνουν τις πρώτες συμβουλές και συστάσεις για τυχόν συμπτώματα τα οποία ενδέχεται να σχετίζονται με τον ιό.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ζήτησε και πέτυχε η εφαρμογή να απλοποιηθεί, ώστε να είναι εύχρηστη και να δώσει ουσιαστική λύση στην άμεση επικοινωνία ασθενούς – ιατρού με ασφάλεια, ενισχύοντας το «μένουμε σπίτι».

Από την πλευρά τους, οι διαχειριστές του «Doctor Next 2 Me», ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα και δημιούργησαν την απλοποιημένη μορφή της πλατφόρμας, την οποία έθεσαν δωρεάν στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, αποδεικνύοντας στην πράξη το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας.

Ο περιφερειάρχης καλεί όλους τους ιατρούς να κάνουν εγγραφή στην εφαρμογή, «Doctor Next 2 Me» και να συμμετέχουν στην προσπάθεια η οποία γίνεται ώστε να θωρακιστεί υγειονομικά η χώρα για να σωθούν ζωές. 

Σε σχετική δήλωση του, επί του θέματος, ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Καλούμε τους γιατρούς της Αθήνας να συμμετάσχουν στην εθνική αποστολή να θωρακίσουμε υγειονομικά τη χώρα. Αξιοποιούμε την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, για να είμαστε δίπλα στον ασθενή και να δώσουμε τη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Αυτή την κρίσιμη ώρα, κανείς δεν περισσεύει. Επιβάλλεται όλοι να στρατευτούμε στη μάχη την οποία θα δώσει η χώρα μας και να γίνουμε ασπίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας που μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο. Θα είμαστε δίπλα τους».

Από την πλευρά του ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής του «Doctor Next 2 Me», Α. Καγκελάρης, δήλωσε:

«Από την πλευρά μας, δεν μπορούσαμε να μείνουμε ασυγκίνητοι και άπραγοι στην τεράστια κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, οι συμπολίτες μας, όλοι μας. Αποδέχτηκα αμέσως και με ιδιαίτερη τιμή την πρόσκληση συνεργασίας του προέδρου του ΙΣΑ και περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη.

»Έχοντας πολυετή εμπειρία στον τομέα των πρωτότυπων εφαρμογών κινητών τηλεφώνων και διαθέτοντας ένα πολύτιμο εργαλείο, την πλατφόρμα Doctor Next 2 Me, η οποία μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα το κοινό στην εύρεση γιατρού σε ώρα έκτακτης ανάγκης, σε απόλυτη συμφωνία και αγαστή συνεργασία με τον περιφερειάρχη, μετασχηματίσαμε με την ομάδα των έμπειρων συνεργατών μας και προσαρμόσαμε στις ανάγκες της κρίσης την οποία προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός, την εφαρμογή μας και τη θέτουμε εντελώς δωρεάν στη διάθεση των Ελλήνων πολιτών, για την παρούσα συγκυρία. Θέτουμε επίσης, στην υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ την τεχνογνωσία μας για το θέμα, ώστε να λειτουργήσει η εφαρμογή άψογα το συντομότερο δυνατόν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet