Να ξεκινήσουν άμεσα οι διά ζώσης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητεί η Δύναμη Ζωής
Κοινωνία

Να ξεκινήσουν άμεσα οι διά ζώσης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητεί η Δύναμη Ζωής

Αίτημα για διά ζώσης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κατέθεσε η Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής τη Ρ. Δούρου, στη διοίκηση της Περιφέρειας, με παράλληλη κοινοποίηση στον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη και τους επικεφαλής όλων των πολιτικών κομμάτων της Βουλής.

Η Δύναμη Ζωής σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η παρατεταμένη επιλογή από τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να πραγματοποιούνται όλες οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω τηλεδιασκέψεων από την αρχή της πανδημίας έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στη δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία του οργάνου και της.

Η περιφερειακή παράταξη τονίζει, επίσης, ότι: «Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η Βουλή των Ελλήνων, καθώς και σειρά αυτοδιοικητικών οργάνων Α’ και Β’ Βαθμού να συνεδριάζουν διά ζώσης, με τη λήψη και την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων και ενώ το ίδιο έχει ζητηθεί να γίνει και για το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής επανειλημμένα από τις παρατάξεις του, το αντιπροσωπευτικό μας όργανο να συνεχίζει να συνεδριάζει ακόμη μέσω τηλεδιασκέψεων».

Στην επιστολή της η Δύναμη Ζωής εξηγεί ότι «αυτό το απολύτως αρχικά δικαιολογημένο αίτημα των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη είχε γίνει αποδεκτό από το σύνολο των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, όμως πλέον έχει μετατραπεί από ανάγκη προστασίας, σε μέσο υποβάθμισης της λειτουργίας του δεύτερου μεγαλύτερου βουλευόμενου οργάνου μετά το κοινοβούλιο. Δεν πρόκειται για ζήτημα γραφειοκρατίας, αλλά ουσιαστικής και αποτελεσματικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η επίλυσή του είναι πλέον θέμα πολιτικής βούλησης της διοίκησης της Περιφέρειας».

Τέλος, η Δύναμη Ζωής υπογραμμίζει: «Τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης, αποστασιοποίησης και την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα πρέπει να ξεκινήσουν εδώ και τώρα οι διά ζώσης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σε χώρο τον οποίο θα επιλέξει η διοίκηση. Τέτοιοι χώροι υπάρχουν αρκετοί στο λεκανοπέδιο της Αττικής, οπότε λόγος δικαιολογίας για μια ακόμη φορά από την διοίκηση της Περιφέρειας, δεν υφίσταται. Δυστυχώς, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί απολύτως καμία πρόνοια στην κατεύθυνση εξεύρεσης χώρου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet