Ξεκίνησε από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ το πρόγραμμα ενημέρωσης για τον Sars-CoV-2 στα σχολεία του Λεκανοπεδίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ξεκίνησε από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ το πρόγραμμα ενημέρωσης για τον Sars-CoV-2 στα σχολεία του Λεκανοπεδίου

Η επιστροφή στο σχολείο με ασφάλεια είναι το θέμα του προγράμματος ενημέρωσης για τον ιό Sars-CoV-2 που ξεκίνησαν τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΙΣΑ), σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Η δράση πραγματοποιείται σε σχολεία της Αττικής.

Οι επικαιροποιημένες οδηγίες αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 έχουν προγραμματιστεί να διανεμηθούν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα σε 185 σχολεία (87 Δημοτικά, 52 Γυμνάσια, 47 Λύκεια ). Παράλληλα θα ενημερωθούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σε 60 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή «σκοπός της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ είναι να ενημερωθούν για τους κανόνες πρόληψης του κορωνοϊού όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών».

Με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ , Γ. Πατούλης, τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά και θα συνεχίσει να τους στηρίζουν στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, μέσα στην πανδημία.

Συγκεκριμένα ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια των σημαντικών πρωτοβουλιών που έχει λάβει η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ από την αρχή της πανδημίας για τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το ασφαλές σχολείο θα παραμείνει στο επίκεντρο των προσπαθειών μας και αυτή την σχολική χρονιά και με επαγρύπνηση και ετοιμότητα θα συνεχίσουμε να μεταλαμπαδεύουμε τη γνώση σε εκπαιδευτικούς, γονείς, και μαθητές, έτοιμοι πάντα να παράσχουμε κάθε βοήθεια για να παραμείνουν ασφαλείς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet