Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου σύγχρονου βιοκλιματικού 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου σύγχρονου βιοκλιματικού 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου σύγχρονου βιοκλιματικού 1ου Δημοτικού Σχολείου στον Δήμο Διονύσου, με τη συνδρομή και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 5.440.000 ευρώ.

Στην τελετή της έναρξης του έργου παραβρέθηκε ο δημαρχος Κρυονερίου, Γ. Καλαφατέλης, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας, εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 5.440.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και υλοποιείται από την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020» με φορέα την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Αττικής.

Με αφορμή την έναρξη κατασκευής του σχολείου ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε:

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής, και σε αγαστή συνεργασία τόσο με τον δήμαρχο Διονύσου, Γ. Καλαφατέλη, όσο και με τα στελέχη της ΚΤ.ΥΠ., ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων Κρυονερίου, γίνεται πραγματικότητα. Στην Περιφέρεια Αττικής επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών δομών της Αττικής προς όφελος των παιδιών μας.

»Ειδικότερα, από το ΠΕΠ Αττικής χρηματοδοτούνται 22 πράξεις, συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή – επέκταση σχολικών μονάδων, ενώ έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ για την εκπόνηση μελετών, ώστε να ωριμάσουν έργα σχολικών υποδομών τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από τη νέα χρηματοδοτική περίοδο. Η βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών, η δημιουργία νέων, καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων αποτελούν βασικές μας προτεραιότητες. Συνεργαζόμαστε στενά με τους Δήμους, με τα εμπλεκόμενα υπουργεία και με τα στελέχη της  ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. για να επιτευχθεί μία αναπτυξιακή επανεκκίνηση και να υλοποιηθούν σημαντικά έργα υποδομών. Επενδύουμε στη νέα γενιά, για τα παιδιά μας που αποτελούν την ελπίδα αυτού του τόπου». 

Η ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet