Ξεκινούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής έργα ασφαλτόστρωσης και αναβάθμισης οδικού δικτύου στις Αχαρνές
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ξεκινούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής έργα ασφαλτόστρωσης και αναβάθμισης οδικού δικτύου στις Αχαρνές

Το «πράσινο φως» για την έναρξη έργων ανακατασκευής και ασφαλτοστρώσεων σε τμήμα του οδικού δικτύου στον Δήμο Αχαρνών, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη και τον δήμαρχο Αχαρνών, Σ. Βρεττό.

Στην τελετή υπογραφής, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής, Θ. Αυγερινός, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τεχνικών Έργων, Ε. Κοσμίδη και η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Μ. Μίσκα.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή δρόμων στις Π.Ε. Αγ. Παρασκευής-Πανοράματος-Μπόσκιζας του Δήμου Αχαρνών, με στόχο την οδική αναβάθμιση προς εξυπηρέτηση των κατοίκων, τη βελτίωση και συμπλήρωση του εσωτερικού οδικού δικτύου των εν λόγω περιοχών του Δήμου. Επισημαίνεται ότι πολλοί δρόμοι είναι χωματόδρομοι, άλλοι είναι διανοιγμένοι με κράσπεδα και άλλοι χωρίς κράσπεδα.

Ειδικότερα, στα έργα περιλαμβάνονται εργασίες κατασκευής βάσης,  υπόβασης, κρασπεδορείθρων, όπου απαιτούνται, καθώς και εργασίες ασφαλτόστρωσης. Επίσης, περιλαμβάνονται  εργασίες διανοίξεων (καθαίρεση και ανακατασκευή μαντρών), καθώς και η πλακόστρωση των πεζοδρομίων.

Το συνολικό μήκος των δρόμων προς κατασκευή είναι 9.275,00μ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, αφού επισήμανε ότι όλοι οι Δήμοι της Αττικής είναι «διψασμένοι» και έχουν μεγάλες ανάγκες για ασφαλτοστρώσεις, υπογράμμισε πως η Περιφέρεια, έχοντας κάνει προτεραιοποίηση αναγκών αλλά και με δεδομένο ότι ο Δήμος Αχαρνών έχει πληγεί σημαντικά από τις πρόσφατες πυρκαγιές, προχωρά σε αυτό το σημαντικό έργο, έχοντας ως πάγια προτεραιότητα την προάσπιση της οδικής ασφάλειας.

«Μετά από αρκετά χρόνια συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου στο Μενίδι, προς όφελος της βελτίωσης της λειτουργικότητας της πόλης και της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών. Θα συνεχίσουμε και με άλλους Δήμους της Αττικής, χαρτογραφώντας και ιεραρχώντας τις ανάγκες που υπάρχουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αχαρνών Σ. Βρεττός ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη για τη διαχρονική στήριξη, επισημαίνοντας ότι αυτή την περίοδο, εκτός από τα οδικά έργα, γίνονται στο Μενίδι και κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα, που ήταν αιτήματα χρόνων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet