Οικολογική Συμμαχία: Νίκη του Περιφερειακού Συμβουλίου η καταψήφιση των γεωτρήσεων στην Πολιτεία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Οικολογική Συμμαχία: Νίκη του Περιφερειακού Συμβουλίου η καταψήφιση των γεωτρήσεων στην Πολιτεία

Η περιφερειακή παράταξη Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής συγχαίρει όλους όσοι, όπως σημειώνει, αγωνίστηκαν τους τελευταίους μήνες για να καταδικαστεί η «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του υφιστάμενου δικτύου γεωτρήσεων του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Βουλευτών “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” στην περιοχή Κηφισιά Αττικής», η οποία καταψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την Τετάρτη 24/6.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει ότι «δύο φορές κατατέθηκε, δύο φορές αποσύρθηκε και άλλες τόσες κατατέθηκε μεν προς συζήτηση αλλά δεν συζητήθηκε. Και όλα αυτά έως τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, της 24ης Ιουνίου, όπου καταψηφίστηκε και απορρίφθηκε πανηγυρικά, οριστικά και αμετάκλητα», ενώ προσθέτει:

«Η περίφημη “Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του υφιστάμενου δικτύου γεωτρήσεων του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Βουλευτών “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” στην περιοχή Κηφισιά Αττικής”, που ταλαιπώρησε περισσότερες από μια θητείες του Περιφερειακού Συμβουλίου, τοπικά και Δημοτικά Συμβούλια, συλλόγους, συλλογικότητες και δεκάδες συνειδητοποιημένων πολιτών, αποτελεί πια παρελθόν για την Αττική και τα θεσμικά της όργανα. Καταψηφίστηκε και καταδικάστηκε μαζί με όλο το παράλογο, το αντι-περιβαλλοντικό και το παράνομο των απαιτήσεων της».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης σημειώνεται ότι η Οικολογική Συμμαχία «οφείλει να συγχαρεί από καρδιάς όσες και όσους αγωνίστηκαν με πάθος όλους αυτούς τους μήνες στο όνομα του δίκαιου, της δικαιοσύνης και της προστασίας ενός κατεξοχήν κοινού αγαθού, όπως το νερό», ενώ συμπληρώνεται ότι «οφείλουμε να τις/τους ευχαριστήσουμε διπλά γιατί μας έδωσαν τη μοναδική ευκαιρία να μοιραστούμε, με το ίδιο πάθος, τον συγκινητικό τους αγώνα. Μεταξύ τους, η Ράνια Ντάλλη, νομικός, η Λάουρα Αλιπράντι και η Μαργαρίτα Βάρσου, περιφερειακές σύμβουλοι της παράταξης Νέα Αρχή, όλες Κηφισιώτισσες, όλες συνειδητοποιημένες, ίσως όπως ελάχιστοι».

Ακόμα, η Οικολογική συμμαχία επισημαίνει ότι «στο περίφημο άρθρο “Η τραγωδία των κοινών αγαθών” του 1968, ο Γκάρετ Χάρντιν -βιολόγος οικολογικής οπτικής- προτάσσει ότι οι χρήστες ενός κοινού αγαθού παραμένουν βασανιστικά μετέωροι μεταξύ της επιλογής του προσωπικού συμφέροντος και της επιλογής του συλλογικού καλού. Η “λύτρωση”, σύμφωνα με τον Χάρντιν, επέρχεται μόνο με την παρέμβαση μιας εξωτερικής αρχής -πολιτικού ή και νομοθετικού χαρακτήρα- που επιβάλλεται για την αποφυγή της “τραγωδίας”, για την διαφύλαξη του συμφέροντος και του καλού της κοινότητας πολύ πριν από την προστασία του ατομικού συμφέροντος του καθενός» και τέλος υπογραμμίζει ότι «αυτό έπραξε στην προκειμένη περίπτωση και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην χθεσινή Συνεδρίαση της 24ης Ιουνίου 2020. Συνειδητά, ομόφωνα, οριστικά και αμετάκλητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet