Οικολογική Συμμαχία προς Περιφέρεια: Απομακρύνετε τώρα τα αδέσποτα από το Ελληνικό
Κοινωνία

Οικολογική Συμμαχία προς Περιφέρεια: Απομακρύνετε τώρα τα αδέσποτα από το Ελληνικό

Μέσω εισήγησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η παράταξη Οικολογική Συμμαχία καλεί την περιφερειακή διοίκηση Αττικής να ενεργοποιηθεί άμεσα με στόχο τον συντονισμό της ασφαλούς απομάκρυνσης των αδέσποτων και των λοιπών ζώων από τον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ειδικότερα, στην εισήγησή της η παράταξη αναφέρει:

Εδώ και μερικές εβδομάδες το Φιλοζωικό Κίνημα, με μπροστάρη την Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία – ΠΦΠΟ, προσπαθεί μάταια να πετύχει την εκκένωση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από τα αδέσποτα και τα λοιπά ζώα, που διαβιούν στον χώρο του, ενόψει της επικείμενης έναρξης των οικοδομικών εργασιών για την υλοποίηση του γνωστού σχεδίου.  

Παρά τις συνεχείς επαφές της ΠΦΠΟ με τον όποιο αρμόδιο, τη Lamda Development S.A. και την «Ελληνικό Α.Ε.», παρά τις συνεχείς καθημερινές της εκκλήσεις σε ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα, παρά την προετοιμασία της εκκένωσης από τη Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης, σε συνεργασία με την ομάδα των εθελοντών της περιοχής, που φροντίζουν έως σήμερα τα ζώα και την εξασφάλιση της φιλοξενίας ενός σημαντικού αριθμού από αυτά -σε 40 γάτες, 10 χελώνες και 10 σκαντζόχοιρους –  έως σήμερα δεν δίδεται στο πρόβλημα η όποια λύση. Και αυτό, όταν η έναρξη των οικοδομικών εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο προγραμματίζεται σε μόλις 30 ημέρες, γύρω στα τέλη Ιουνίου.

Η Οικολογική Συμμαχία καλούμε την περιφερειακή διοίκηση Αττικής να ενεργοποιηθεί άμεσα με στόχο τον συντονισμό της ασφαλούς απομάκρυνσης των όσων ζώων διαβιούν στον χώρο του πρώην αεροδρομίου. Καλούμε την περιφερειακή διοίκηση να παρέμβει ώστε να ενεργοποιηθούν άμεσα οι Αρχές του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού -ως χωρικά αρμόδιες- ώστε σε συνεργασία με την ΠΦΠΟ, τη Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης και τους εθελοντές της περιοχής, να πραγματοποιηθεί τάχιστα και ασφαλώς η εκκένωση του χώρου. Γιατί οι διακηρύξεις υπέρ της φιλοζωίας δεν μπορούν να εξαϋλώνονται με το άνοιγμα της κάλπης, αλλά οφείλουν να αποτελούν οδηγό και δέσμευση για την μετεκλογική, καθημερινή, εφαρμογή στην πράξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet