Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανάπλασης της πλ. Λιντ και της περιοχής Προσφυγικών στον Καρέα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανάπλασης της πλ. Λιντ και της περιοχής Προσφυγικών στον Καρέα

Ένα σημαντικό έργο που αφορά στην ανάπλαση της πλατείας Λιντ και στην περιοχή των Προσφυγικών στον Καρέα ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 4 εκατ. ευρώ, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Τα συγκεκριμένα έργα συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση  και στη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή, επισημαίνει η διοίκηση.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί έργα που έχουν ως προτεραιότητα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε έμπρακτα στην ισόρροπη ανάπτυξη και στη δημιουργία  υποδομών που θα έχουν ως κεντρική φιλοσοφία τους το σεβασμό στο περιβάλλον και στην εξοικονόμηση ενέργειας».

Το έργο της ανάπλασης προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ έγινε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και υλοποιήθηκε και από τον Δήμο Βύρωνα, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γ. Δημόπουλος, επισκέφθηκε την περιοχή των Προσφυγικών στον Καρέα, με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης από την Περιφέρεια Αττικής, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Βύρωνα, Γ. Κατωπόδη.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούν:

  • Την τοποθέτηση γεωεναλλακτών (σύστημα «ψυχρού» αέρα, με σωλήνες που τοποθετούνται υπογείως και μεταφέρουν από την επιφάνεια της γης αέρα, ο οποίος ψύχεται και επανέρχεται στην ατμόσφαιρα, μειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη θερμοκρασία).
  • Την ενίσχυση φωτοβολταϊκών πάνελ.
  • Τη δημιουργία παιδικών χαρών και χώρων αναψυχής.
  • Την δημιουργία και τοποθέτηση καθιστικών και ξύλινων περγκολών.
  • Τη δημιουργία υδάτινων στοιχείων (σιντριβάνια).
  • Την ανακατασκευή των πεζοδρομίων.
  • Την τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων.
  • Τη φύτευση 120 νέων δέντρων και 11.670 θάμνων. 

Ο κ. Δημόπουλος δήλωσε, μετά το πέρας της επίσκεψης:

«Στη Περιφέρεια Αττικής υπό τις οδηγίες του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε την Αττική σε μία “Πράσινη” Περιφέρεια. Υλοποιούμε μικρές και μεγάλες εργασίες με σκοπό να ομορφύνουμε την Αττική, προσφέροντας στους κατοίκους ένα πιο φιλικό και λειτουργικό περιβάλλον με στόχο να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε κάθε γειτονιά της Αττικής μειώνοντας το ανθρακικό αποτύπωμα και μεγαλώνοντας το περιβαλλοντικό όφελος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet