Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής: Η τρομοκρατία δεν μας φοβίζει, μας πεισμώνει
Κοινωνία

Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής: Η τρομοκρατία δεν μας φοβίζει, μας πεισμώνει

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής χαιρετίζει «τη μαζική, αγωνιστική συγκέντρωση μαθητών, γονιών και εργαζόμενων στο Δημόσιο, την Πέμπτη 15/10, που για μία ακόμα φορά έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην  κυβέρνηση, διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας», όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει «το σχεδιασμένο κύμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση,  για μια ακόμη φορά, κλείνοντας τον σταθμό του Μετρό στο Πανεπιστήμιο και υποχρεώνοντας χιλιάδες μαθητές να φτάσουν στον χώρο της διαδήλωσης με τα πόδια».

Επίσης καταγγέλλει «το γεγονός ότι ομάδες της Αστυνομίας έκαναν σωματικό έλεγχο στα παιδιά μας σε κάθε σημείο περιμετρικά, αλλά και στον σταθμό του Μετρό Αγ. Αντωνίου, στο Περιστέρι». «Είναι ντροπή να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους απέναντι σε 15χρονους μαθητές, προσπαθώντας να τους εκφοβίσουν ώστε να πάψουν να διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία τους, γι’ αυτά και τις οικογένειές τους» συνεχίζει η Ομοσπονδία και προσθέτει:

«Και σαν να μην έφτανε αυτή η μέθοδος, στο τέλος της διαδήλωσης, για μια ακόμη φορά, προσπάθησαν με χημικά να διαλύσουν την πορεία, χωρίς όμως αποτέλεσμα, λόγω της συγκροτημένης και οργανωμένης στάσης των  διαδηλωτών. Φαίνεται ότι τα συνθήματα «Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για τις τράπεζες και την εργοδοσία», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», «Και πίσω από τη μάσκα έχουμε φωνή», ενοχλούν τα αφτιά της κυβέρνησης, καθώς αναδεικνύουν το βάθος της πολιτικής που ακολουθεί όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών».

Και η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής καταλήγει:

«Δηλώνουμε ότι αυτές οι προσπάθειες όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο να συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα, μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, κατά αυτής της πολιτικής που έχει μετατρέψει σε υγειονομικές βόμβες τα σχολεία, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις στην υγεία μας και στην τσέπη μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet