Ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών στην ποδηλατάδα της Αγίας Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών στην ποδηλατάδα της Αγίας Παρασκευής

Μαζί με τους φίλους ποδηλάτου Αγίας Παρασκευής τίμησε η αντιπεριφέρεια Μεταφορών και Επικοινωνιών, την Κυριακή 6 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Με μάσκες, κράνη, ρεζέρβες και πόσιμο νερό, οι ορθοπεταλιές οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Κοντόπευκο και η ποδηλατάδα «έτρεξε» σε όμορφες γωνιές και γειτονιές της Αγίας Παρασκευής, του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Με αφορμή την προαναφερόμενη δράση ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος, σημειώνει:

Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στους φίλους του ποδηλάτου την αδιαπραγμάτευτη βούληση της περιφερειακής αρχής να δώσουμε περισσότερο χώρο στο ποδήλατο και να δημιουργήσουμε ασφαλείς διαδρομές για μετακινήσεις και αναψυχή.  

Σε 32 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι δεσμευμένοι πόροι στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για έργα και μελέτες που αφορούν ποδηλατόδρομους στην Αττική.

Με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, εργαζόμαστε ώστε να αρθούν τα νομοθετικά εμπόδια και να υλοποιηθεί ο μητροπολιτικός ποδηλατόδρομος από το Θησείο έως την Κηφισιά.

Επί τάπητος οι νέοι ποδηλατικοί άξονες: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας – Βούλα-Βάρη, Κατεχάκη – πάρκο Γουδί- Ζωγράφου-ΑθήναΑκρόπολη-Αρχαιολογικό Μουσείο, Ακαδημία Πλάτωνος-λύκειο Αριστοτέλους και Άγιοι Ανάργυροι-Λαύριο.

Ένα ολοκληρωμένο, δηλαδή, μητροπολιτικό δίκτυο ποδηλατικών αξόνων που συνδέει σχεδόν όλες τις πόλεις και αλλάζει το οικολογικό αποτύπωμα των μεταφορών στο ήδη βεβαρυμμένο περιβαλλοντικό τοπίο της Αττικής.

Αυτό είναι το κοινό μας όραμα. Και όλοι μαζί θα το πετύχουμε. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet