Ο Γ. Πατούλης στην εκδήλωση έναρξης των εργασιών ανέγερσης του Ωνασείου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου
Κοινωνία

Ο Γ. Πατούλης στην εκδήλωση έναρξης των εργασιών ανέγερσης του Ωνασείου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου

Στην αναγκαιότητα η Ελλάδα να σταματήσει να είναι ουραγός στον τομέα των μεταμοσχεύσεων αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, ο οποίος παραβρέθηκε χθες, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στην τελετή έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών του Ωνασείου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου, και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου. Επίσης παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η πρέσβης καλής θελήσεως της Unesco, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, καθηγητής Ιατρικής Ιωάννης Μπολέτης, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Γιώργος Παπαθεοδωρίδης, εκπρόσωποι κομμάτων και πλήθος κόσμου.   

Ο κ. Γ. Πατούλης χαιρέτισε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Μεταμοσχεύσεων και συνεχάρη το ίδρυμα Ωνάση για την απόφαση ανέγερσης του Κέντρου. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η ανέγερση του Ωνασείου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου θα συμβάλει καθοριστικά στην κάλυψη ενός μεγάλου ελλείμματος του Συστήματος Υγείας της χώρας μας. Η δωρεά οργάνων αποτελεί μια ύψιστη εκδήλωση της ανθρώπινης αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μας.

»Τόσο ως περιφερειάρχης της Αττικής και αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, όσο και ως πρόεδρος του ΙΣΑ θα εργαστώ συστηματικά προκειμένου να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου η Ελλάδα να σταματήσει να είναι ουραγός στον τομέα των μεταμοσχεύσεων. Προτεραιότητά μας είναι να μετατρέψουμε την Αττική σε περιφέρεια-πρότυπο υγείας και προς αυτή την κατεύθυνση θα ενισχύσουμε τις δομές υγείας που βρίσκονται στο λεκανοπέδιο, με στόχο την καλύτερη θωράκιση των πολιτών. Όλοι μαζί, πολιτεία, αυτοδιοίκηση και ιδιωτικός τομέας θα συνεργαστούμε, προς όφελος των πολιτών.

»Εκφράζω και πάλι τα συγχαρητήριά μου στο Ίδρυμα Ωνάση το οποίο συνεχίζοντας την παράδοση των μεγάλων ευεργετών μας, αποτελεί έναν σημαντικό αρωγό της πολιτείας, στην προσπάθεια να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet