Ο Γ. Πατούλης στις εκδηλώσεις τιμής για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος
Κοινωνία

Ο Γ. Πατούλης στις εκδηλώσεις τιμής για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος

Στην εκδήλωση τιμής για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, παραβρέθηκε σήμερα (27/1) ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η φετινή εκδήλωση περιορίστηκε στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στο Θησείο, ενώ ο Ραβίνος Αθηνών, κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν, ανέπεμψε επιμνημόσυνη δέηση.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Αττικής και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας, Αλβέρτος Ταραμπουλούς, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ολιγόλεπτη συνάντηση της κυρίας Σακελλαροπούλου με τον κ. Ισαάκ Μιζάν, έναν από τους τελευταίους επιζώντες ομήρους των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Η Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος είναι ένας διαρκής συναγερμός για το πού μπορεί να οδηγηθεί η ανθρωπότητα όταν εκλείπουν οι θεμελιώδεις ηθικές αξίες του δυτικού κόσμου. Έχουμε το χρέος να δώσουμε με όλη μας τη δύναμη την καθημερινή πάλη απέναντι στο σκοτάδι, αλλά και την υπόσχεση ότι δεν θα αφήσουμε ποτέ να επικρατήσει ξανά μια τέτοια κτηνωδία. Η νίκη της ανθρωπότητας απέναντι σε κάθε μορφής αυταρχισμό, απέναντι σε κάθε ιδεολογία που επιχειρεί την εκμηδένιση της ανθρώπινης ύπαρξης, ξεκινά πρώτα από μέσα μας. Ξεκινά από την ατομική μας ευθύνη, από τη συνειδητοποίηση ότι ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί πρέπει να δίνουμε τη συνεχή μάχη απέναντι στο κακό. Η θυσία των εκατομμυρίων Εβραίων θα μας θυμίζει πάντα αυτό το καθήκον».

Στην τελετή παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο επίσκοπος Ρωγών, κ. Φιλόθεος, ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Α’ αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, δρ. Μάνος Αλχανάτης.

Το απόγευμα, ο περιφερειάρχης Αττικής απευθύνει χαιρετισμό στην κεντρική διαδικτυακή εκδήλωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών υπό τον τίτλο «Νότες φρίκης», η οποία πραγματεύεται την απάνθρωπη τακτική των ναζί να οδηγούν στο θάνατο τους κρατούμενους των στρατοπέδων συγκέντρωσης υπό τους ήχους μουσικής, επισημαίνει η διοίκηση της Περιφέρειας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στις 19:00 και θα είναι ελεύθερα προσβάσιμη για θέαση, στη διεύθυνση www.athjcom.gr/imera-mnimis, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet