Ο «μαύρος» Νοέμβριος του κορωνοϊού στην Αττική – Τρίτος ο Βόρειος Τομέας στις νέες μολύνσεις
Κοινωνία

Ο «μαύρος» Νοέμβριος του κορωνοϊού στην Αττική – Τρίτος ο Βόρειος Τομέας στις νέες μολύνσεις

Ο Νοέμβριος του 2021 αποδείχθηκε «μαύρος» μήνας για την Ελλάδα αναφορικά με την εξέλιξη της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού. Και μόνο οι 2.159 συνάνθρωποί μας οι οποίοι πέθαναν από τις επιπλοκές που προκαλεί ο ιός είναι ένα στοιχείο το οποίο θα έπρεπε να μας σοκάρει. Δυστυχώς, έχουμε μπει σε μια διαδικασία κατά την οποία οι αριθμοί και τα στατιστικά περνούν από μπροστά μας αφήνοντάς μας σχεδόν αδιάφορους.

Αλλά οι αριθμοί και τα στοιχεία μερικές φορές λένε την αλήθεια, στη δε συγκεκριμένη περίπτωση τη σκληρή αλήθεια.

Η κατανομή των νέων κρουσμάτων τον Νοέμβριο του 2021

Σημειώσεις: 1. Οι ημερομηνίες με πορτοκαλί χρώμα αφορούν στα Σαββατοκύριακα 2. Με κόκκινο χρώμα σημειώνονται οι υψηλότεροι αριθμοί νέων μολύνσεων του μήνα και με μπλε οι χαμηλότεροι.

Στην Αττική ο Νοέμβριος έκλεισε με αρνητικά ρεκόρ σε επίπεδο νέων μολύνσεων, τόσο στο σύνολο (2.200 νέα κρούσματα), όσο και σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.), με πέντε εξ αυτών (Κεντρικός Τομέας, Δυτικός Τομέας, Ανατολική Αττική, Νότιος Τομέας, Δυτική Αττική) να σημειώνουν στις 30/11 τους υψηλότερους αριθμούς νέων μολύνσεων του μήνα.

Συνολικά στην Αττική είχαμε 46.903 νέες μολύνσεις από Covid-19, έναντι 194.985 σε ολόκληρη τη χώρα (ποσοστό 24,05%).

Από τα στοιχεία του συγκεντρωτικού πίνακα διαπιστώνουμε ότι οι χαμηλότεροι αριθμοί νέων μολύνσεων, τόσο στο σύνολο της Αττικής όσο και στις επιμέρους Π.Ε. (αλλά και στο σύνολο της χώρας), σημειώθηκαν αποκλειστικά τις Κυριακές του Νοεμβρίου, οπότε πραγματοποιούνται και οι λιγότεροι διαγνωστικοί έλεγχοι. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Κεντρικός Τομέας, όπου την πρωτομηνιά σημείωσε τον χαμηλότερο αριθμό νέων μολύνσεων.

Ο Βόρειος Τομέας ήταν τον Νοέμβριο η τρίτη πλέον επιβαρυμένη Περιφερειακή Ενότητα, μετά τον Κεντρικό Τομέα και τον Πειραιά. Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη περιοχή σημειώθηκαν συνολικά 6.237 νέες μολύνσεις, έναντι 46.903 στο σύνολο της Αττικής (ποσοστό 13,3%).

Το αρνητικό ρεκόρ στην εν λόγω Π.Ε. σημειώθηκε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου (295 νέες μολύνσεις), ενώ η μικρότερη τιμή καταγράφηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου (116 νέες μολύνσεις).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet