Ο περιφερειάρχης Αττικής στην τιμητική εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος
Κοινωνία

Ο περιφερειάρχης Αττικής στην τιμητική εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Στις τιμητικές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου μπροστά από το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Θησείο, παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Τις εκδηλώσεις, τις οποίες συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, άνοιξε με τον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία επισήμανε ότι «το σύνθημα “Ποτέ ξανά” μας καλεί να θυμόμαστε ενεργά, να μετατρέπουμε τη μνήμη σε πράξη. Να καλλιεργούμε την ιστορική γνώση. Να αναστοχαζόμαστε τις αιτίες που γέννησαν τον ναζισμό, τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και κάθε είδους φυλετικές, θρησκευτικές και κοινωνικές προκαταλήψεις».

Στην ομιλία του, ο περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στις δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων Εβραίων «που έπεσαν θύματα της ναζιστικής και φασιστικής βίας, της μεγαλύτερης κτηνωδίας που γνώρισε η παγκόσμια ιστορία, τα σημάδια της οποίας είναι ακόμα και σήμερα ανεξίτηλα, για να μας θυμίζουν τον ολέθριο δρόμο στον οποίο μπορεί να κυλήσει η ανθρωπότητα όταν απεμπολήσει τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet