Ο περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης για την επέκταση του αμαξοστασίου ΤΡΑΜ στο Ελληνικό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης για την επέκταση του αμαξοστασίου ΤΡΑΜ στο Ελληνικό

Με στόχο την επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης έργων με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο προς όφελος των πολιτών της Αττικής, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον γ. γραμματέα Υποδομών, Γ. Καραγιάννη, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Ι. Σελίμης, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Α. Καλογερόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, βρέθηκε η πορεία έργων κοινού ενδιαφέροντος που είτε είναι σε εξέλιξη είτε σε φάση σχεδιασμού, με στόχο να εξεταστούν τρόποι ώστε να προχωρήσουν πιο γρήγορα, αλλά και να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά προβλήματα, που καθιστούν τις σχετικές διαδικασίες δρομολόγησης, περισσότερο χρονοβόρες.

Ειδικότερα μεταξύ των έργων που συζητήθηκαν και στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε ζητήματα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, ήταν η ανάγκη κατασκευής νέων πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, που εμφανίζουν επικινδυνότητα. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν έργα όπως η σύνδεση της Περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, η επέκταση της λεωφόρου Κύμης, η κατασκευή ανισόπεδων κόμβων, αλλά και η δρομολόγηση έργων στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, όπως και θεσμικά θέματα.

Υπογραφή του έργου επέκτασης του αμαξοστασίου του ΤΡΑΜ στο Ελληνικό

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την απόφαση έγκρισης της χρηματοδότησης για το έργο επέκτασης του αμαξοστασίου του ΤΡΑΜ, με δικαιούχο την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, προϋπολογισμού 18,3 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής, άξονας προτεραιότητας 7, καρπός της πολύ εποικοδομητικής συνεργασίας της Περιφέρειας με το υπ. Υποδομών και όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με στόχο την αναζήτηση βιώσιμων λύσεων και να καταστεί αποτελεσματικότερη και λειτουργικότερη η συνεργασία του υπουργείου με την Περιφέρεια, συναποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου και της Περιφέρειας, η οποία θα συνέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό την επίλυση θεμάτων συναρμοδιότητας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Πιστεύουμε στην πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και έχοντας ως προτεραιότητά μας να προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς αναπτυξιακά έργα προς όφελος των πολιτών, εντείνουμε τη συνεργασία μας με όλα τα αρμόδια υπουργεία. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η σημερινή συνάντηση εργασίας με τον γ. γραμματέα Υποδομών Γ. Καραγιάννη με τον οποίο, όπως και με τον υπουργό Κ. Καραμανλή, έχουμε μία στενή και εποικοδομητική συνεργασία. Έμφαση δίνουμε στην επιτάχυνση έργων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια που είναι ύψιστη προτεραιότητα για εμάς, όπως και σε παρεμβάσεις που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην τόνωση της αναπτυξιακής δυναμικής των τοπικών κοινωνιών. Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς, υλοποιώντας με αίσθημα ευθύνης, τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες».

Μετά τη συνάντηση, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, δήλωσε: «Σήμερα εκπροσώπησα τον υπουργό Κώστα Καραμανλή στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη, όπου επανεπιβεβαιώθηκε η διάθεση να δουλέψουμε μαζί για να επιλυθούν τα προβλήματα και να προχωρήσουν όλα τα έργα γρήγορα. Η οδική ασφάλεια, η ανάπτυξη των υποδομών στην Αττική και η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, αποτελούν κοινούς μας στόχους. Υπάρχει πνεύμα συνεννόησης, σήμερα είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα αποδειχτεί εξαιρετικά αποδοτική για τους συμπολίτες μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet